fho.dkFoto: fho.dkFagbevægelsens Hovedorganisation (FH) vil give visse ledige højere dagpengesats. FH har fremlagt et forslag om at justere satsen for dagpenge efter hvor meget og hvor lang tid, den enkelte har arbejdet i tiden, op til de blev arbejdsløse.

Forslaget lyder mere præcis på, at man skal kunne få op til 4.000 kr. ekstra om måneden oven i sine dagpenge, hvis man har været i arbejde i mindst 2 ud af de seneste 3 år. 

Forslaget er et desperat forsøg på at bevare den danske model ved at prøve at beholde arbejderne i a-kasserne ved hjælp af en økonomisk gulerod til dem, der oplever mindst arbejdsløshed, og som kunne finde på at tegne en privat arbejdsløshedsforsikring. Forslaget vil dog i sidste ende være med til at afvikle selv samme model.  

Forslaget fra FH vil være med til at svække arbejderklassens sammenhold og solidaritet – noget som FH burde arbejde for at styrke. I stedet for enten at tage imod dette forslag eller melde sig helt ud af sin fagforening, bliver arbejderklassen nødt til at stå sammen og være solidarisk. Vi skal kæmpe for at gøre vores fagforeninger til kamporganisationer igen ved at stå sammen på tværs af brancher og forlange et fælles løft af dagpengene for alle medlemmer. Vi skal tydeligt vise vores utilfredshed med de dårlige overenskomster.


Kun ved at stå sammen er vi stærke.

[Læs om hvorfor vi bygger en revolutionær organisation]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.