Lørdag den 24. marts blev deltagere i en demonstration til støtte for kurderne i den syriske Afrin region angrebet på Sankt Hans torv. Angrebsmændene var bevæbnede med hamre, knive og andre våben som kun bruges med et ønske om at tilføre dødbringende skade på andre mennesker.

Demonstrationen, der var organiseret af Rojava Komitéen og Save Efrîn Platformen, var til støtte for kurderne i Afrin, der siden den 20. januar har kæmpet en indædt kamp for overlevelse imod Erdogans invasion af regionen. Til at gøre sit beskidte arbejde med at undertvinge sig kurdernes tilkæmpede frihed og annektere Afrin har Erdogan benyttet sig af jihadistiske lejesoldater, der i alt andet end navn er identiske med ISIS. Invasionen har kostet hundredvis af civile livet, den tyrkiske hær har brugt giftgas og 200.000 civile er fordrevet som resultat af kampene. Og hvad har de syriske kurdere gjort sig skyldige i for at fortjene disse lidelser? De har kæmpet for deres frihed og for et bedre liv.

Imens ser lederne af den såkaldte ”frie verden”, forsvarerne af menneskerettigheder, passivt eller direkte støttende til overfor deres NATO-allierede Erdogans blodige felttog imod kurderne. De selv samme vestlige ledere som har betalt Erdogan milliarder af euro for med alle midler at standse flygtningene i deres forsøg på at komme til Europa, i deres flugt fra det kaos af rædsler vestlige imperialisme har skabt i regionen.

Angrebet i lørdags på deltagerne i demonstrationen ser vi ikke kun som et angreb på kurderne og deres kamp for frihed og et bedre liv, det er et angreb på hele venstrefløjen, arbejderklassen og de progressive kræfter som ønsker at gøre en ende på kapitalismens rædsler – ikke kun i Mellemøsten men også i Danmark. Derfor udstykker vi vores solidaritet med kurdernes kamp for frihed imod barbariske angreb fra Erdogans bødler, ikke kun i Syrien men også her i Danmark. Deres kamp er vores kamp.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.