HelleT af Steen Flemming joergensen”Det Danmark, du kender, er i fremgang. Vi har fået styr på økonomien. Derfor har vi råd til at udvikle vores velfærd.” Sådan lyder Socialdemokratiets egen analyse af, hvordan det går med den danske økonomi og velfærden. Desværre er det ikke befolkningen, der får glæde af den velfærd, som Socialdemokratiet mener, at der er råd til. Imens folketinget har vedtaget den ene reform efter den anden, som har skåret på vores alles velfærd, har folketingsmedlemmerne beriget sig selv, med lønforhøjelser og særlige pensionsprivilegier.

I 2011 hævede folketingsmedlemmerne folkepensionsalderen fra 65 til 68 år, men dette påvirkede ikke folketingsmedlemmerne selv. I en alder af blot 60 år kan et folketingsmedlem modtage politikerpension. Retten til denne pension opnås efter blot et år i folketinget, og jo længere man har siddet i folketinget, des større bliver pensionen. De særdeles lukrative pensionsordninger bliver også større, jo længere oppe i Christiansborg hierarkiet man kommer. Således har man efter bare et år som minister ret til ministerpension, og udover selve ministerens pension, modtager vedkommendes børn også et børnepensionstillæg.

Udover politikernes pensionsordninger har folketingsmedlemmerne også givet sig selv en række lønstigninger, vel og mærke i en krisetid, hvor politikerne opfordrer alle andre i samfundet til at stramme livremmen ind og vise mådehold i forhold til krav om lønstigninger. Hvor et folketingsmedlem i 2008 tjente 626.549 kr. om året, så har et folketingsmedlem i dag en samlet årsindtægt på knap 740.000 kroner, en stigning på 18 procent!

Imens politikerne har beriget sig selv med asociale løn- og pensionsforhold, har de gennemført en række reformer, som, ifølge finansministeriets egne tal, har medvirket til at øge uligheden i det danske samfund. Det er især reformerne af førtidspensionen og fleksjob, kontanthjælp, samt SU’en der har medvirket til øge uligheden. Politikerne er hyklere, der tager fra fælleskassen, for at berige sig selv.

Fakta:

Årsindtægt for gennemsnitlig dansker: 292.200 kr.
Årsindtægt for folketingsmedlem: 740.000 kr.

Pensionsalder for folkepension: 68
Pensionsalder for folketingsmedlemmer: 60

Denne artikel blev bragt i Revolution nr. 9 - maj 2015. Tegn abonnement. 10 numre om året for 250kr.

[Læs også: Hvem er Revolutionære Socialister]

 

 

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.