HelleT-af Steen Flemming joergensenArkivfoto: af Steen Flemming JørgensenDer er stadig ingen udsigt til, at den nuværende SR-regering skulle blive genvalgt. På trods af de borgerlige partilederes skandaler - i særdeleshed Lars Løkke udmærker sig i denne disciplin – så sidder regeringen fast i meningsmålingerne. På samme måde sidder dansk økonomi fast i stagnation, på trods af alle regeringens reformer. Lige efter regeringen fremlagde deres syn på næste års økonomi, gik flere borgerlige økonomer ud og undsagde deres alt for optimistiske forventninger til dansk kapitalisme.

Helle Thorning-Schmidt havde regnet med, at regeringen ville blive huske som den der tog de ”ansvarlige” beslutninger og fik reddet Danmark ud af krisen. Men virkeligheden er, at Danmark ikke engang er kommet tilbage på før-krise niveau endnu, og stadig er vi prisgivet den internationale økonomiske udvikling, hvor der kun er udsigt til forsat stagnation eller måske endda et nyt krak.

Den her regering vil blive husket som dem der tog de store spadestik til at begrave velfærdsstaten. Den vil blive huske som den der miskrediterede Socialdemokraterne og SF i sådan grad, at Lars Løkke og hans borgerlige banditter får frit spil til, når (ikke hvis) de kommer i regeringen, at føre en endnu mere skrupelløs nedskæringspolitik. Den vil blive husket som en katastrofe.

Heller ikke udkastet til finansloven, som er en blanding af status quo og skjulte nedskæringer, kan ændre på det. Der er ingen der tror på, at det vil gøre noget godt og det kan regeringen godt se. Derfor prøver de et gammelt trick: Fjern fokus fra deres elendige nedskæringspolitik over på noget andet.

Det er årsagen til, at regeringen har været så optaget af asylansøgere lige siden Folketinget åbnede. De har en forskruet idé om, at hvis man blot spiller Dansk Folkepartis spil, ved at sparke til dem der allerede ligger ned, så kan man få nogle af de tabte vælgere tilbage. Det er derfor regeringen har fremlagt de nye asylstramninger.

Man tror, at hvis man blot overtager DF's politik så afvæbner man dem. Problemet er dog blot, at det på ingen måde afvæbner DF. Tværtimod, så legitimerer de deres politik og DF opruster bare og kommer med endnu mere rabiate forslag.

Det var nøjagtigt hvad der skete. Efter regeringen var kommet med deres forslag til asylstramninger, på grund af strømmen af flygtninge der kommer fra Syrien, så gik DF sammen med Liberal Alliance ud med et forslag om, at asylansøgere slet ikke skulle til Danmark, men skulle sendes til ”nærområder” – de forslog Kenya som eksempel.

Det er den værste form for racistisk kolonimagtsmentalitet! Man tror, at man bare kan købe sig et fattigt land, hvor man vil så kan dumpe sine flygtninge. Men selve forudsætningen for forslaget er komplet stupidt og vidner om fuldstændig mangel på noget der blot kunne ligne logisk ræsonnement. Kenya ligger 800 kilomenter længere væk fra Syrien(!) end Danmark. Hvis man betragter det som Syriens ”nærområde”, så siger det mere om ens eget euro-centristiske, racistiske verdensbillede, end den faktiske geografi.

En anden begrundelse for at smide asylansøgere til udlandet var, at de er en for stor udgift for Danmark. Ideen om at sende asylansøgere til andre lande har DF og Liberal Alliance fra Australien, hvor det er praksis. Det de har glemt at medregne er, at hver flygtning Australien sender til andre lande koster 2,7 millioner kroner. Deres forslag har derfor intet med økonomi at gøre, men er en ren og skær racistisk symbolpolitik.

Sidst, men ikke mindst, er hykleriet fra både Socialdemokraterne, DF og Liberal Alliances side ufatteligt. De har alle sammen støttet den amerikanske intervention i Irak i 2003 og har forsat støttet de amerikanske interventioner i Mellemøsten, som er selve årsagen til krisen i regionen, og derfor også den enorme flygtningestrøm som vi ser nu. Det lille antal flygtninge vi får her i Danmark er ingenting sammenlignet med nabolandene, hvor nogle, som Libanon, er ved at kollapse, fordi de ikke har kapacitet til det.

Alle kan se, at regeringens forslag kun er skabt for at distrahere befolkningen fra de økonomiske problemer. Men forslaget viser også, at Det Radikale Venstres ”humanisme” og ”indvandre venlighed” ikke er andet end en klam facade. Det viser at Socialdemokraternes top intet har lært af historien: At de ikke mistede deres vælgere til DF på grund af DF's flygtningepolitik, men på grund af at Socialdemokraterne opgav en social- og fordelingspolitik der kom arbejdere og unge til gode.

Revolutionære Socialister mener, at det er en skandale at Socialdemokraterne forsøger at spille DF's beskidte spil, med at splittet arbejderklassen op på nationale linjer. De kan aldrig vinde det spil og de eneste der får noget ud af en splittet arbejderklasse er den danske overklasse. Folk flygter ikke fra deres hjem for sjov. Tværtimod er det et levende helvede at være på flugt. Det er det kapitalistiske system, herunder vestlig imperialisme og dens udbytning af koloniale og ex-koloniale lande, der i sidste ende ligger til grund for flygtningstrømmene. Vi tror ikke, at det kapitalistiske system vil stoppe med at producere krige der fordriver mennesker fra deres hjem. Den eneste måde vi i sidste ende kan sørge for, at intet menneske skal flygte for sit liv, er at kæmpe for at overvælte kapitalismen og erstatte det med socialisme på internationalt plan.

 

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.