Til forretningsudvalget i SF.

Jeg skriver til jer fordi jeg har modtaget et brev hvori der står at i overvejer at udelukke mig som medlem af SF pga. min "nære tilknytning til socialistisk standpunkt". Da jeg ikke har mulighed for at deltage på mødet får i hermed mit svar.

Jeg er forholdsvis ny i SF, men har været aktiv på venstrefløjen og især i min fagforening 3F de sidste par år hvor jeg har været med til at starte forskellige ungdomsudvalg og lærlingeklubber op.

Da jeg lige er blevet meldt ind er den eneste SF aktivitet jeg endnu har deltaget det netop overståede sommertræf, hvilket var en god oplevelse.

Min sympati for og interesse i SF startede for alvor under pædagogstrejkerne i Århus. Byen var på den anden ende. Flere tusinde pædagoger strejkede, samlede sig til stormøder hvor de demokratisk besluttede hvordan strejkerne skulle fortsætte og hvad der måtte gøres for at kampen kunne vindes. Situationen var så alvorlig at selv statsministeren var så presset at han var ude og skyde skylden på en flok "socialistiske ballademagere". Det var desværre ikke socialistiske ballademagere, men almindelige arbejdende mennesker der havde fået nok af de arbejdsforhold der var i den offentlige sektor som en konsekvens af regeringens økonomiske politik. SF gik i front og var de eneste der reelt udgjorde en opposition til regeringens uansvarlige politik. Denne linje blev ført videre under de offentlige overenskomstforhandlinger hvor SF, var det eneste arbejderparti der ikke hoppede på hele den misere med at "lade arbejdsmarkedets parter klare ærterne selv" og så ellers sidde og vaske hænder bagefter sådan som de andre partier på Christiansborg ellers stod i kø for at gøre det.

Kommunernes økonomi bliver bestemt af regeringen og det er er politisk valg om man vil smadre den offentlige sektor og velfærdstaten som regeringen gør, eller man vil gå den anden vej som SF gjorde det. SF formåede at støtte de kæmpende offentligt ansatte, og give kampen et politisk udtryk rettet mod regeringen, hvilket har manglet i oppositionen siden regeringen kom til magten i 2001. Dette førte til en enorm sågar historisk tilslutning til SF's politik og tilstrømning af nye aktive lag i partiet. Jeg betragter mig selv som en del af denne strømning, fordi jeg er enig i SF's program og ønsker at opbygge partiet og gøre det i stand til ikke blot at vælte regeringen, men også at skabe et bedre og mere retfærdigt samfund i Danmark.

At jeg kender og støtter avisen Socialistisk Standpunkt har jeg aldrig lagt skjul på. Jeg har været med til at sælge avisen på Århus banegård og jeg abonnerer på den, lige såvel som jeg abonnerer på Arbejderen og har gjort det på Politiken. Men at dette skal betyde at jeg skal udelukkes fra at være medlem af SF har jeg svært ved at forstå. Hvori består min kriminelle handling? Jeg læser forskelligt politisk materiale og forskellige aviser for at udvikle mig selv politisk, hvilket jeg mener alle på venstrefløjen bør gøre. Dette kan jeg ikke se noget problem i. Jeg håber derfor i vil genoverveje min udelukkelse fra partiet på jeres møde onsdag.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.