For nogle måneder siden modtog et medlem af Socialistisk Standpunkts redaktion en række telefonopkald fra personer, der hævdede at være fra den nazistiske bande ”Blood and honour”. I disse opkald fremgik det, at nazisterne var ude på at slå vores kammerater ihjel og terrorisere socialister til at holde sig fra at være aktive.

I historien har kapitalisterne lænet sig op af fascister og nazister flere gange, når de havde brug for nogle til at banke arbejderne på plads. Nazister har altid angrebet politisk og fagligt aktive fra arbejderbevægelsen verbalt og fysisk. Der er kun et svar mod den slags grupperinger. De må bankes tilbage, til de huller de kom fra.

Nogle tror, at man kan bekæmpe fascisme ved at lave små venstreorienterede grupper, der er parate til at slås med nazisterne. Det er vi ikke enige i. Vi mener ikke, at det gør noget, at man fysisk vil bekæmpe den, men hvis man isolerer kampen mod fascisme fra arbejderklassen, ender det galt. For den eneste klasse, der har magten til at bekæmpe nazister og fascister er arbejderklassen. Hvis kampen mod nazisme og fascisme føres uden om arbejderbevægelsen, er den tabt på forhånd.

Som følge af truslerne mod vores kammerater har vi modtaget følgende udtalelser fra Socialistisk Folkepartis Ungdom og Socialistisk UngdomsFront:

Vedtaget af SFU:
Nej til politiske trusler

- Vi tager kraftigt afstand fra trusler mod politisk aktive.
- Der er ingen plads til nazismen og nazister i Danmark
- Kun unge og arbejdere kan i fællesskab bekæmpe nazismen

Trusler mod én er trusler mod alle!Vedtaget af SUF:
Nej til politiske trusler

- Vi tager kraftigt afstand fra trusler mod politisk aktive.
- Der er ingen plads til nazismen og nazister i Danmark
- Kun gennem arbejdernes fælles organisering kan nazismen bekæmpes

Trusler mod én er trusler mod alle!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.