Selvom de borgerlige går til valg på og i de sidste tre år har forklaret gang på gang, at de forsvarer velfærden til de fremtidige generationer, kan de fleste vist nikke genkendende til det modsatte billede. De borgerliges svar på at ”forsvare” velfærden har været nedskæringer; på uddannelserne på 1,4 mia. kr., fyringsrunder i det offentlige og de årlige såkaldte ”grønthøster” besparelser på de offentlige budgetter. Samtidig med at regeringen åbenbart sagtens kan finde penge til at finansiere en krig i Irak. De borgerliges svar på den stigende arbejdsløshed har været, at ”der skal være incitamenter” til at arbejde – altså at de arbejdsløses forhold skal forringes! Samtidig med at de har sat 10 mia. kr. af til at hjælpe virksomheder med at flytte jobs til udlandet! I de seneste år er huspriserne steget enormt og i de store byer, er det nærmest umuligt at finde en bolig der er til at betale for almindelige mennesker – men i stedet for at sætte arbejdsløse bygningshåndværkere til at bygge boliger, sætter regeringen dem i meningsløs aktivering.

For en arbejderregering
De borgerlige har altid – og vil altid, i bund og grund stå på arbejdsgivernes side – deres opgave i Folketinget er at forsvare det frie marked. På samme måde som kapitalisterne dannede de borgerlige partier til at forsvare deres rettigheder gjorde arbejderne det også. Det betyder, at der i dag er tre partier repræsenteret i Folketinget, der i bund og grund er dannet for at forsvare arbejdernes rettigheder; Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten. Socialistisk Standpunkt opfordrer til, at man sætter sit kryds ved et af disse partier. Det er arbejderklassen, der gennem sine organisationer gennem årtier, har kæmpet for at opbygge og forsvare den velfærd, som vi har i Danmark

Socialdemokratiet, arbejdernes traditionelle masseparti - som de fleste ser som de eneste realistiske alternativ, hvis de borgerlige skal væltes af pinden, har i de seneste år forsøgt at skabe sig et image som ”pæne og respektable”, fx nyt logo, nyt navn og nyt principprogram. Men hvis folk vil have borgerlig politik stemmer de på de borgerlige. Socialdemokratiet kan ikke vinde ved at nærme sig de borgerlige endnu mere.

På et socialistisk program
Der er derfor ikke bare brug for en arbejderregering – men en arbejderregering på et socialistisk program. Dvs. en regering der sikrer at velfærden udbygges, at der bygges billige boliger til alle osv. For at kunne gøre dette må en arbejderregering nationalisere de største danske virksomheder, drager nytte af de enorme ressourcer i Nordsøen, gå imod truslen om udflytning af arbejdspladser i virksomheder der giver overskud, ved at lade de ansatte overtage dem osv. Kort sagt en regering, der overtager og nationaliserer de største virksomheder, så de enorme ressourcer, de danske arbejdere hver dag skaber, kan fordeles efter en demokratisk vedtaget plan, til at udbygge velfærden. Sådan et program kommer ikke af sig selv, men kræver, at der vindes flertal for det i arbejderbevægelsen, og kun gennem organisation kan dette pres opbygges.
Derfor opfordrer vi alle der ønsker en arbejderregering på et socialistisk program, til at gå med og opbygge Socialistisk Standpunkt.

Opbyg velfærden – ingen nedskæringer

Del

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.