Aktion og debatmøde på RUC




2 minutter

Torsdag d. 25 oktober lavede Marxistiske Studerende en aktion og et møde i forbindelse med valget på RUC. Til aktionen blev der hejst et banner med teksten: ”RUC 40 år – hvor blev demokratiet af?”. Aktionen blev taget godt imod af de forbipasserende studerende, og i alt blev 300 løbesedler uddelt. Formålet med aktionen var at gøre opmærksom på, hvor udemokratisk RUC er indrettet.

Alt magt er samlet hos en ekstern bestyrelse, som ikke er valgt af nogen, men alligevel træffer de afgørende beslutninger om RUC’s økonomi og styring. Frem til 2003 var det de studerende og ansatte, der valgte RUC’s rektor og bestyrelse, men i dag er de vigtigste beslutninger overladt til den eksterne bestyrelse, hvilket betyder at bestyrelsen og akademisk råd, kun har status som ”rådgivende organer”.

Samme torsdag kl. 16 blev der holdt et debatmøde, hvor Kalle Kühlmann fra Marxistiske Studerende holdt et oplæg om RUC’s historie og de studenterkampe, der har udspillet sig fra universitets grundlæggelse i 1972 og frem til i dag. Kalle pointerede i sit oplæg at RUC efter sin grundlæggelse var præget af marxismen og at formålet med RUC var, at børn af arbejderklassen også skulle have mulighed for at studere på universitetet. Fra starten af var RUC en torn i øjet på det borgerlige Danmark. Flere gange blev RUC truet med lukning, og i 1977 var det med blot én stemmes forskel i Folketinget, der afgjorde at RUC ikke blev lukket.

Til debatmødet var 10 deltagere, herunder flere medlemmer fra Frit Forum. Der var en efterfølgende god diskussion om, hvordan vi som studerende kæmper for bedre forhold og mere demokrati og medbestemmelse på universitetet. Marxistiske Studerende vil gerne sige tak for et godt semester på RUC og på gensyn til et nyt semester i det nye år!