Vi vil ikke betale for jeres krise!




1 minut

Denne udtalelse blev stillet af elevrådet på Christianshavns Gymnasium til DGS’ landsmøde, som blev afholdt sidste weekend. Desværre nægtede ledelsen at lade udtalelsen komme til debat, og eleverne fik derfor ikke mulighed for reelt at tage stilling til dens indhold. Vi offentliggør den her, fordi vi mener, den peger i den helt rigtige retning for elevernes kamp.



Den økonomiske krise har ramt hele verden, også Danmark, det betyder stigende arbejdsløshed, fabrikslukninger osv. Krisen kommer også til at betyde angreb på uddannelsessystemet og resten af velfærden.

I mange år er der blevet skåret ned på uddannelserne; klassekvotienterne er steget, skolerne forfalder og brugerbetalingen stiger. DGS mener, det er helt forkert, at håndværkere går arbejdsløse, mens skolerne forfalder, at arbejdsløsheden stiger, mens klassekvotienterne gør det samme og billige boliger er en mangelvare.

Der er desperat brug for massive offentlige investeringer. Regeringen giver bankerne milliarder af kroner i garantier og skattelettelser til de rigeste, mens de gang på gang påstår, at der skal skæres ned på velfærden, fordi der ikke er råd. DGS vil kæmpe for, at det ikke er almindelige arbejdende mennesker og velfærden, der skal betale for krisen.

Offentlige investeringer koster penge. DGS mener, at det er dem, der har tjent styrtende de seneste år, mens det offentlige er blevet udsultet, dem som har skabt krisen, der skal betale; finansspekulanter, arbejdsgivere og storaktionærer. I stedet for at kaste milliarder af skattekroner ind i bankerne, må bankerne nationaliseres, så pengene i samfundet kan kontrolleres demokratisk til det fælles bedste.

DGS vil arbejde for et samarbejde med resten af elevbevægelsen og fagbevægelsen i at bekæmpe ethvert forsøg på at få unge, arbejdere og ældre til at betale for krisen.