Aktivitetskonference i DGS 2003




1 minut

Ovenpå det stormfyldte efterår med store strejker, gymnasiebesættelser og demonstrationer afholdtes der fra den 7.-9. november aktivitetskonference i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, DGS. Omkring 200 delegerede fra hele landet diskuterede weekenden igennem fremtidens gymnasium, bl.a. den kommende gymnasiereform, tendensen til selveje, og hvordan fremtidens uddannelseskamp skal se ud.

Der var udbredt bekymring om den kommende gymnasiereform, der vil lukke op for flere besparelser og gøre gymnasiet mere elitært. Ligeledes gik man imod den øgede tendens til selveje af uddannelsesinstitutio-nerne, hvor gymnasierne vil blive tvunget til at fokusere på at skabe overskud i stedet for god undervisning. Dette koncept er allerede i fuld færd med at smadre de danske handelsskoler. Diskussionerne bar meget præg af, hvordan et drømmegymnasium skulle være. Dette er naturligvis også vigtigt at være bevidst om, men en af forudsætningerne for at kunne skabe et drømmegymnasium, det er nu engang at man vinder kampen mod nedskæringer, og at der bliver tilført penge til området. Denne diskussion var desværre stærkt underpriorite-ret.

En af DGS gamle paroler er “Sammen står vi stærkere”. I fremtiden må DGS arbejde for at samle hele ud-dannelseskampen under samme banner og samtidig knytte bånd med arbejderbevægelsen i en fælles kamp. Ungdommen kan blive den gnist, der antænder fagbevægelsen, og går unge og arbejdere først sammen i kamp mod nedrivningen af velfærdsstaten er der ikke nogen jordisk kraft, der kan standse bevægelsen!

Socialistisk Standpunkt har utallige gange fremhævet vigtigheden af en sådan alliance, og vi opfordrer alle vore læsere til, at læse mere om vores perspektiv for uddannelseskampen på vores hjemmeside www.marxist.dk