marxstudNutidens kriseramte samfund skriger på en revolutionær løsning. Det er på tide at holde inde med symptombehandlingen og i stedet tage fat om problemernes rod: den rådne kapitalisme, der ikke fortjener andet end at blive væltet. Som studerende må vi tage affære, kaste os ind i klassekampen og opbygge de revolutionære kræfter på universitetet!

Marxistiske Studerende er et åbent netværk af socialistiske studerende på Københavns Universitet og RUC samt en række andre videregående uddannelser.

Vi deler en fælles holdning om, at kapitalismen med dens krige, fattigdom, velfærdsnedskæringer og enormt opskruede arbejdstempo, burde høre fortiden til. Vi mødes jævnligt for at diskutere teoretiske spørgsmål i forbindelse med kampen for socialisme. Hvad er erfaringerne fra Venezuela? Hvad kan vi lære af den russiske revolution? Kan vi bruges marxismens ideer om økonomi, historieforståelse og filosofi til noget? Socialisme er for os ikke bare noget moralsk ønskeligt, men noget der kan studeres videnskabeligt.

Vi diskuterer og deltager i kampen mod de fortsatte nedskæringer på universiteterne. Både dem der kan måles i kroner og øre, og dem hvor fri og kritisk tækning begrænses. Vi prøver at kæde dem sammen med en generel forståelse af det samfund vi lever i, hvor de store virksomheders profit er mere bestemmende end nogensinde før, og hvor demokratiet mere og mere ligner den næste tomme boble.

I København holder møder ca. hver anden uge i Kommunen (bygning 12) på CSS, Øster Farimagsgade 5, Kbh. K. Har du selv skrevet en interessant opgave med en kritisk venstreorienteret vinkel eller har du ideer til oplæg, oplægsholdere eller møder er du meget velkommen til at kontakte os. På RUC planlægger vi at holde jævnlige møder.

(fra http://www.marxstud.dk/)

 

Besøg dem på deres hjemmeside http://www.marxstud.dk/

 

 

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.