carl stor”I det borgerlige samfund, er kapital uafhængig og har individualitet, mens den levende person er afhængig og har ingen individualitet.” – Karl Marx, Det Kommunistiske Manifest

På overfladen kan det som oftest være svært, at se hvor problemet i kapitalismens kyniske styreform ligger, når man som ung studerende for indbetalt sin månedlige SU, fra staten. Når jeg fortæller folk, at jeg er marxist, bliver jeg som oftest stemplet som statselsker og grådig, fordi jeg åbenbart bare ønsker mere af statens skattekroner. Men det er blot endnu et udtryk for, hvorfor der netop er brug for forandring.

I min tid gennem folkeskolen og gymnasiet, har det været den samme gamle hymne, når der skulle tales om kommunisme og de revolutionære tider i Rusland; Stalin, DDR, Kina - slut. Man lærte konsekvent om hvordan det eneste disse misfortolkede, ikke-kommunistiske stater kunne frembringe, var massemord og fornyet hungersnød blandt befolkningen, og hvordan det frie marked, som en glorificeret helgen, reddede befolkningen. Men i denne, ellers så fine indlæringsproces, kan man spørge sig selv: hvor blev Karl Marxs og Lenins faktiske idéer af? Og hvorfor bliver man undervist i, at den eneste opnåelige form for ”socialisme” er gennem en velfærdsstat under kapitalisme?

For mig at se er dette blot et tegn på, at den elitære regering forsøger, at pacificere os og vende os væk fra en reel socialistisk, og oprigtigt kommunistisk, omvæltningen af det ellers så vante samfund. Vi vælger efterhånden de bedst klædte politikere til, at repræsentere vores holdninger, men hvad der sker inde i de små tilrøget lokaler, bag Christiansborgs fine mure, har vi ikke rigtig indsigt i.

Som tidligere Socialdemokrat må jeg sige, at den nuværende regering, med deres utællelige løftebrud, blot understreger at det kriseramte kapitalistiske imperium, kun kan skabe støre rigdom til få, på bekostningen af flertallet. Som Karl Marx allerede skrev i det senere 1800-tal; Kapitalen vil blive større og større, men vil blive indskrænket til færre og færre hænder. FN’s rapport fra i år, 131 år efter Marxs død, viste at 85 personer ejede det samme som halvdelen af verdensbefolkningen.

Men hvordan løser vi så dette problem? Der findes mange søndagssocialister, både personer og organisationer, der alle kalder sig selv for marxister, men hvor teoretisk overfladiske disse organisationer er, er uhyggeligt skræmmende. Revolutionære Socialister er med i den verdensomfattende organisation (IMT, International Marxist Tendency), der ikke blot er en ny omgang søndagssocialister. Organisationen udgiver bøger, aviser, holder debatmøder og skolings forløb, hvor revolutionære fra hele verden lægger et stærk teoretisk fundament for dets medlemmer.

Marxisme handler om frihed og demokrati. Det handler ikke, som lært af uddannelsessystemet, om det nuværende statsapparats overtagelse af samfundet og indførelse af højere skatter. Det handler derimod om, at forstå statsapparatet og hvordan kapitalismen inficerer friheden, demokratiet og principielt alt der er omkring os. I vores samfund er kapital uafhængig og har individualitet, mens den levende person er afhængig og har ingen individualitet. Kommunisme handler om et ægte demokrati og et fællesskab, hvor alles indblanding har betydning og ikke blot de fås. Men det kræver en revolution og derfor er jeg revolutionær socialist.

 

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.