Til forsvar for lenin event 550pxHøjreorienterede fra bl.a. Liberal Alliance, Trykkefrihedsselskabet, KU og VU er i den forløbende uge gået amok på en Facebook-begivenhed arrangeret af Marxistiske Studerende. Begivenheden inviterer til debatmøde under titlen: ”Til forsvar for Lenin – 90året for hans død”. Gennem deres netværk har disse personer inviteret over 400 fra højrefløjen til begivenheden, bl.a. notabiliteter som Vejlegårds-støtten og 3F-bekæmperen Erik Lissner og Torben Mark Pedersen, det ekskluderede medlem af Liberal Alliance og bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet. Alle deltager de flittigt i angrebene på alle kommunister og ”samfundsomstyrtere” og udgyder deres galde over, at nogen kan formaste sig til at forsvare den russiske revolution. Indtil videre har omkring 70 højreorienterede tilmeldt sig Marxistiske Studerendes møde.

Se begivenheden HER

Men hvorfor nærer disse højrefløjspersoner et så inderligt had til Den Russiske Revolution og Lenin? Af en eneste årsag: i 1917 lykkedes det de russiske arbejdere at tage magten og smide kapitalister og adelen på porten. De beviste i praksis, at vi ikke behøver kapitalister og rigmænd for at drive samfundet og økonomien. Den russiske revolution spredte sig som ringe i vandet og store dele af Europa og Asien blev ramt af en revolutionær bølge, der truede med at omstyrte hele det internationale kapitalistiske system, og var tæt på at lykkes. Det er dette eksempel som højrefløjen ikke kan tilgive Den Russiske revolution og særligt dens mest fremtrædende leder Lenin. Det er dette der er årsagen til deres sydende had.

Lige siden den Russiske Revolution har de herskende klasser i alle lande forsøgt at tilsværte revolutionen generelt, og dens ledere i særdeleshed. Heri finder de støtte i Stalins forbrydelser og bureaukratiske diktatur, som selv hævdede at være en ”fortsættelse” af leninismen. Sandheden er, at der er en flod af blod der adskiller Lenin og Stalin. Det er ikke tilfældigt at Stalin udrensede og likviderede mere eller mindre hele den ledelse der rent faktisk ledte den Russiske Revolution. Stalinismen repræsenterede en politisk kontrarevolution, der vandt frem på baggrund af den russiske revolutions isolation som følge af de revolutionære nederlag i Europa, vigtigst i Tyskland i 1923.

De samme højrefløjspersoner, der forarges over brugen af voldeligt forsvar fra de revolutionære arbejderes side under den russiske borgerkrig – en krig og en voldsbølge der blev startet af de klasser der mistede magten i 1917 - hvor 21 udenlandske hære intervenerede for at kvæle den unge arbejderstat. Det er de samme folk der støtter op om de allieredes terrorbombninger af tyske og japanske civile under Anden Verdenskrig. De hundredetusinder der brændte ihjel var, ifølge disse moralens vogtere, et nødvendigt onde. Og de støtter helhjertet op om et kapitalistisk system, der hver eneste dag dræber 22.000 børn ved udsultning, samtidig med at der er rigeligt med mad på kloden.

Højrefløjen skal ikke få lov at slette historien og få monopol på historieskrivningen. Marxistiske Studerende afholder mødet som planlagt, og møder dem i åben debat. Vi opfordrer alle der nærer den mindste sympati med den Russiske Revolution, til at møde op og give højrefløjen modspil.

 

 

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.