Så er der kommet nye bøger fra trykken! Forlaget Marx er stolte af at præsentere to nye titler! Det drejer sig om to helt unikke bøger:

Den ene af vores nye udgivelser er en genudgivelse af en vigtig marxistisk klassiker - Staten og revolutionen af V.I. Lenin. Værket er et kampskrift for marxismens revolutionære teori om staten. Selvom det nu er snart 100 år siden, at Lenin skrev sit mesterværk, har den på ingen måde mistet sin aktualitet. Tværtimod har kapitalismens krise igen sat klassekampen på dagsordenen verden over og gjort spørgsmålet om staten og revolutionen til et brændende spørgsmål for de millionvis af arbejdere, unge og fattige, der verden over leder efter et alternativ til nedskæringer, arbejdsløshed, krige og sult. Bogen kan købes for KUN 100,- her.

Den anden udgivelse er en antologi med tekster om forholdet mellem marxisme og anarkisme. Antologien diskuterer alternativer til kapitalismen – herunder den politiske taktik i kampen for et alternativ. I bogen findes der klassisk materiale, der aldrig før er udgivet på dansk. Det drejer sig blandt andet om Lenins tekst ”Anarkisme og socialisme”, der har form af en række teser. Desuden er det værd at nævne Leon Trotskijs ”Råb og gevalt over Kronstadt”, som beskæftiger sig med en begivenhed, der i årtier har været genstand for megen diskussion. Andre klassiske tekster, der ikke tidligere har været udgivet på dansk, er ”Hvordan er Makhnos tropper organiseret?” af Leon Trotskij og ”Kommunistisk Internationale til IWW” af Grigorij Sinovjev. Dertil kommer det uddrag, vi har medtaget fra Rosa Luxemburgs ”Massestrejke, parti og fagforeninger”. Den kan nu købes for KUN 150,- her.

 

lenin-anarkisme

 

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.