Der findes mennesker, der mener, at klassekampen er død, og at historien er forbi. De troede, at efter stalinismens fald ville kapitalismen vise sig som verdenshistoriens endestation og den bedste af alle verdener.

Men de tog fejl. Kapitalismen rystes på verdensplan af den ene eksplosion efter den anden. Ustabilitet og uro – både på det økonomiske, sociale og politiske plan – er blevet dagens orden. Kapitalismen kan ikke løse de enorme problemer, den selv har skabt.

Den amerikanske imperialisme optrapper sin dominans over resten af verden med nye planer om aggressioner efter krigen i Afghanistan. De er involveret i Colombia og Filippinerne, har medvirket til det reaktionære kup i Venezuela, og retorikken over for Irak skærpes. I Mellemøsten er ingen af problemerne løst, Israel fremturer med ny brutal undertrykkelse, og situationen risikerer at opflamme yderligere til en generel konflikt i hele området.

Overalt blusser klassekampen op. Revolution i Argentina, generalstrejke og kæmpe massedemonstrationer i Italien, ekstrem polarisering ved det franske valg og massive demonstrationer mod højrefløjen.

I Danmark kører den borgerlige regering videre med deres angreb på velfærden og arbejderklassen. Men regeringens politik med nedskæringer og forringelser vil skabe større og større modstand. Store demonstrationer med både arbejdere og unge har allerede fundet sted. Dette er kun begyndelsen. Vi må kæmpe for en arbejder- og elev/studenter-bevægelse, der kan tage denne kamp op og tilbyde et reelt alternativ til de borgerlige.

Imod regeringens borgerlige klassepolitik må arbejderbevægelsen stille med en arbejderpolitik: Kamp mod alle nedskæringer og for et demokratisk socialistisk velfærdssamfund. Hvis Socialdemokratiet og LO ville kæmpe seriøst, mobilisere og samle protesterne til en 24-timers generalstrejke mod nedskæringerne, ville det være en smal sag at tvinge regeringen til at trække forringelserne tilbage, og endda til helt at gå af. Vær med til at kæmpe for en arbejderbevægelse på et socialistisk program!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.