Harvey Weinstein GabboT flickrHarvey Weinstein. Foto: GabboT | flickr.com

Dem:

“Sygdom er hver mands herre” lyder et gammel ordsprog. For de rige, de kendte og de kongelige er det et for længst uddateret ordsprog. Allerede nu, hvor coronavirussen kun lige er begyndt at sprede sig i vesten, er det tydeligt for enhver, at der er forskel på folk. Overklassen og andre såkaldt vigtige personer kan blive testet for, om de er inficerede med corona, så snart de hoster en enkelt gang. Det seneste eksempel er, at serie-voldtægtsforbryderen og den generelt ulækre type Harvey Weinstein er blevet testet positiv, imens han sidder i et statsfængsel i delstaten New York. Det er næppe som en del af et testprogram i det overfyldte amerikanske fængselsvæsen, at det er blevet opsnappet. Nej, vi må desværre erkende, at under kapitalisme har typer som Weinstein, selv når de sidder i fængsel, en tilværelse, der er så privilegeret, at arbejderklassen ikke tør drømme om det.

Os:

“Sygdom er hver mands herre” er til gengæld stadigvæk den barske virkelighed for langt størstedelen af arbejderklassen. I USA koster det over 3.000 dollars at blive testet for coronavirus. Det er selvfølgelig en pris, der for den amerikanske arbejderklasse er fuldstændig urealistisk at kunne betale. Det er sådan set også ligegyldigt, om de amerikanske arbejdere har råd til at blive testet, for de har helt sikkert ikke råd til behandlingen. Der er over 27 millioner amerikanere uden nogen form for sundhedsforsikring, og de, der har, oplever, at det er en yndet sport for forsikringsselskaberne at undgå at betale hospitalsregningerne. Det kombineret med at en stor del af arbejderklassen står med en fyreseddel i hånden, første dag de ikke møder op på arbejde, betyder allerede nu, at smitten spreder sig som en steppebrand i USA. Arbejderklassen kommer til at betale regningen, både sundhedsmæssigt og økonomisk. Velkommen til Guds eget land!

[Læs om hvorfor vi bygger en revolutionær organisation]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.