riaz struggle congressKammerat Riaz LundKammerater.

Kammerat Riaz Lund, ledende medlem af den pakistanske sektion af IMT og bredt kendt klassekamper i Karachi, er blevet skudt med koldt blod af snigmordere. I et fejt og brutalt angreb ramte man ham tre gange, to i maven og én gang i brystet.

På nuværende tidspunkt mangler vi præcise informationer om angrebet. Men vi har modtaget følgende korte skrivelse fra en kammerat:

”Min kære ven og kammerat Riaz H Laloch er netop blevet skudt tre gange i Karachi i et terrorangreb, to gange i maven og én gang i brystet. Han er tidligere blevet skudt for et par år tilbage af MQM under hans kamp for socialisme i dette helvede på jord – det moderne Pakistan.
Alle vores tanker og revolutionære varme er hos Riaz, en af de gladeste mennesker jeg nogensinde har mødt, men samtidig mest seriøse revolutionære i verden. Vi har ikke brug for martyrer! Selvom hans tilstand betegnes som kritisk, vil Riaz uden tvivl komme sig og forsætte den kamp som alle kammerater i IMT er en del af: Uforsonlig kamp indtil den socialistiske revolution!”

WorldC 2014 riazKammerat Riaz sammen med andre pakistanske, amerikanske og britiske kammerater til IMT's Verdenskongres 2014I følge denne korte rapport lader det til, at kammerat Riaz, trods hans alvorlige sår, har overlevet og at den umiddelbare fare er overstået. Som rapporten siger, er dette ikke første gang han har været mål for kontrarevolutionære snigmordere. For et par år tilbage blev han skudt og såret af skytter fra det fascistiske MQM. Han overlevede angrebet og vi håber inderligt at han endnu engang vil klare sig igennem og fortsætte kampen mod de kontrarevolutionære kræfter der er blevet født ud af den stinkende sump som går under navnet pakistansk kapitalisme.

Kammerat Riaz er en eksemplarisk frontkæmper for den pakistanske arbejderklasse. Han er en af de ledende i Pakistan Trade Union Defence Campaign (PTUDC) og er en kendt skikkelse i arbejderbevægelsen i Karachi. Han har altid været fuldstændig dedikeret til kampen for international socialisme og IMT. For kun et par uger siden var han en del af den pakistanske delegation til IMT's Verdenskongres i Grækenland. Vi publicerer her et billede fra denne kongres, sammen med en artikel fra pressen i Pakistan:

riaz struggle congress2Kammerat Riaz Lund ved den seneste kongres for de pakistanske marxister”KARACHI: Inspektøren på Shaheed Benazir Bhutti Law College, Riaz Baloch, blev skudt tre gange i Landhi Manzil Pump området i Karachi lørdag, og er hårdt såret, rapporterer Express News.

På hans vej til universitetet, skød uidentificerede mænd inspektøren under, hvad der kaldes, forsøg på mord og røveri, sagde politiet

Han blev indlagt på Jinnah Hospital, hvor læger fortalte at hans tilstand var kritisk.

Ud af de tre skudsår, blev han ramt i maven to gange og én gang i brystet, siger politiet.

Efter den umiddelbare inspektion fortalte politiet at der ikke var synlige tegn på skudhuller på selve bilen, hvilket leder dem til at antage at de bevæbnede mænd var tilstede inde i køretøjet på skudtidspunktet.” (Tribune, 13. september 2014)

riaz and alanRiaz Lund og Alan Woods ved IMT's Verdenskongres 2014Sådanne forræderiske angreb vil aldrig knække de pakistanske marxisters vilje til at kæmpe. De er vant til et liv med modgang og fare. Men i denne svære tid, er det afgørende at de føler at de ikke står alene.

Socialister, fagforeningsaktivister og revolutionære fra hele verden bør udtrykke deres afsky overfor denne morderiske handling og deres solidaritet og støtte til kammerat Riaz Lund Baloch, til Pakistan Trade Union Defence Campaign og alle kammeraterne der kæmper mod undertrykkelse og uretførdighed i Pakistan. [Send venligst til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.]

Røde hilsner/lal salaam til kammeraterne i Pakistan! Deres kamp er vores kamp! Et slag mod én er et slag mod alle! Lad dette fordoble vores vilje til at ende det kapitalistiske mareridt en gang for alle!

Alan Woods, London, 13. september 2014

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.