106574920 811270676368738 2643964774132288687 nLedelsen i Remondis har en kort lunte. Det fik to skraldemænd at mærke mandag i sidste uge, da de blev fyret på gråt papir for at lufte deres meninger om forhold i firmaet. Medarbejdere, der siger deres mening, er åbenbart for meget for ledelsen i Remondis, som forsøger at lukke munden på kritikere ved at give folk sparket, så snart de lufter den mindste kritik.

Da skraldefolkene onsdag morgen blev orienteret om hvad der var sket, tog de sagen i egen hånd og fra torsdag morgen var Remondis ramt af strejke. Strejken påvirkede indsamlingen af skrald i Brøndby, Gladsaxe, Gentofte, Lyngby, København, Roskilde, Rudersdal og Helsingør. Kravet fra de strejkende var klart: Vi strejker, indtil vores to kollegaer er blevet genansat. Da Remondis ikke umiddelbart var til at få i tale, fortsatte strejken hen over weekenden, og mandag morgen blokerede de strejkende også Amager- og Vestforbrændingen. I løbet af mandagen bukkede ledelsen i Remondis under og satte sig til forhandlingsbordet. Tirsdag morgen kunne de tillidsvalgte så orientere skraldefolkene om, at deres to kollegaer ville blive genansat samme dag, samt at ledelsen er villige til at se nærmere på arbejdsmiljøet og folks irritation over fejl i deres løn.

Strejken har dermed sejret ubetinget.

De strejkende skraldefolk ved Remondis og deres resolutte, kollektive handling, viser en flig af den magt, som arbejderklassen har, og bør være en inspiration til resten af arbejderklassen.

[Læs om hvorfor vi bygger en revolutionær organisation]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.