DSC 0104RS-afdelinger i og omkring København forsamlet til fællesmøde den 2. december udtaler:

I morges gik flere hundreder stilladsarbejdere i aktion på Tikøbsgade på Nørrebro for at bekæmpe social dumping og svare igen på en arbejdsgivers skandaløse overfald på to fagligt aktive.

Søndag mødte en faglig sekretær fra Elforbundet, hvis kontorer ligger klods op ad byggeriet, og en stilladsarbejder, op på pladsen for at dokumentere de usikre og farlige arbejdsforhold. De to blev på den mest brutale vis overfaldet og tæsket af det pågældende byggefirmas håndlangere. De blev såret i et omfang, der sendte den ene på hospitalet.

De organiserede stilladsarbejdere ville ikke stiltiende acceptere overfald på fagligt aktive. De gik mandag i strejke og hundreder mødte op ved pladsen. Folkemængden væltede dele af det ulovlige stillads. En Porsche, som er sat i forbindelse med overfaldsmændene, blev spottet i området og blev ganske enkelt parkeret på hovedet - en meget afmålt reaktion situationen taget i betragtning.

DSC 0101Hvis man ikke skal besvare overfald på fagligt aktive med håndfaste midler, hvad så? Når noget sådant finder sted, må arbejderbevægelsens svar komme så prompte, hårdt og konsekvent, at arbejdsgiverne ikke foreløbig glemmer, hvor grænsen går. Arbejderklassen kan ikke vente hjælp fra den borgerlige stat, hvis politi sættes ind for at forsvare arbejdsgivernes interesser. De må selv gribe til kollektiv aktion, hvilket stilladsarbejderne korrekt gjorde. Og det virker. Hovedentreprenøren har efter sigende smidt det pågældende firma ud af byggepladsen. Dette viser bare en flig af arbejderklassens kollektive styrke, når den handler.

RS giver sin fulde støtte til stilladsarbejderne. De viser vejen. De fortjener resolut opbakning fra en samlet arbejderbevægelse.

Et slag mod én er et slag mod alle! Stilladsarbejderne viser vejen!

Revolutionære Socialister, 2. december 2019

[Læs om hvorfor vi bygger en revolutionær organisation]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.