D. 8. januar meldte det Konservative Folkeparti endnu engang ud, at de ønsker at ændre reglerne om partistøtte i fagforeningerne. I stedet for framelding vil de have aktiv tilmelding, så medlemmerne af en fagforening selv skal tilkendegive, at de ønsker at støtte et politisk parti.


Hvordan man overhovedet kan lovgive om den slags, er uklart. En lov, som de Konservative foreslår den, vil være det samme som en afskaffelse af demokratiet i fagbevægelsen. Om en fagforening skal give penge til et eller flere partier og i så fald til hvilke, skal selvfølgelig suverænt afgøres af pågældende fagforenings medlemmer på en demokratisk kongres, og ikke af en borgerlig regering, der kun er ude på at underminere arbejderbevægelsen. Tages der en flertalsbeslutning om at give partistøtte, så bliver det sådan, og ellers ikke. Fagbevægelsen må med alle midler bekæmpe de borgerliges angreb på fagbevægelsens ret til selv at bestemme over sit interne liv.


De borgerlige himler op om "brud på individets rettigheder" - men det er simpelt demokrati. Hvis der er flertal i det Konservative Folkeparti for at give penge til et eller andet, så gør de vel også det, uden et det er et brud på deres medlemmers menneskerettigheder. De borgerlige skal blande sig helt uden om, hvordan den danske fagbevægelse bruger sine penge.


Noget helt andet er det, at mange medlemmer af fagbevægelsen oprigtigt - og med rette - mener, at pengene til partistøtten ikke er særligt godt givet ud. Hvorfor give penge til Socialdemokratiet, når de fører en politik, der er i direkte modstrid med arbejderklassens interesser? Ønsket om at kappe alle bånd, politiske og økonomiske, mellem fagbevægelsen og Socialdemokratiet, er absolut forståeligt - men det vil ikke løse problemet. Hvis Socialdemokratiet skal på ret kurs og komme til at føre en socialistisk arbejderpolitik, som medlemmerne af den danske fagbevægelse vil have gavn af, nytter det ikke noget, at fagligt aktive forlader partiet. I stedet for at trække støtten tilbage, burde fagforeningerne oversvømme Socialdemokratiet med deres medlemmer og med det flertal i ryggen gennemføre en total udrensning af partiets top, så den nuværende ledelse og dens borgerlige politik kan blive spulet ud.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.