IMU

Den 23.-26. juli mødtes medlemmer af Revolutionære Socialister fra hele landet for at deltage i International Marxist University (IMU) - en international online marxistisk skole, der tiltrak over 7.000 deltagere fra 144 lande. IMUs store succes viser, hvordan de marxistiske idéer vinder genklang hos flere og flere unge og arbejdere, der ikke længere ser en fremtid indenfor kapitalismens rådne system.

Man bliver aldrig færdigudlært marxist. Som revolutionære må vi hele tiden uddanne os selv i arbejderklassens erfaringer og skærpe vores forståelse for marxistisk teori. Kun ved at forstå verden, bliver vi i stand til at forandre den. Derfor afholdte den Internationale Marxistiske Tendens (IMT), som vi i Revolutionære Socialister er medlem af, en 4 dage lang online sommerskole kaldet International Marxist University (IMU). Og IMU gik over al forventning!

I alt var over 7300 tilmeldt, fra Bolivia til Belgien, fra Vietnam til Venezuela, fra Pakistan til Peru - og også fra her i Danmark - strømmede revolutionære arbejdere og unge til den største marxistiske skole, som vi i IMT nogensinde har afholdt. Alle kammerater forlod IMU med værdifulde erfaringer, en dybere forståelse af marxismen og en masse gåpåmod til at kæmpe for en socialistisk fremtid.

Krig, krise og revolution - den nye normal

Den første dag blev brugt på sessionen: "Verdensperspektiv: Krig, krise og revolution - den nye normal", som blev introduceret af redaktør for marxist. com, Alan Woods. Alan forklarede, at kapitalismen befinder sig i sin dybeste krise nogensinde, og for at kunne forstå de store skelsættende begivenheder, der finder sted, er det altafgørende med en solid forståelse af verdenssituationen fra et marxistisk perspektiv.

Kapitalismen befinder sig i en blindgyde. For arbejdere og unge bliver hverdagen mere og mere uudholdelig. Inflationen buldrer derudaf, hvilket betyder, at millioner af mennesker bliver skubbet ud i sult og elendighed. De fattigste lande er i risiko for bankerot; Sri Lanka var det første, men bliver ikke det sidste.

Alt dette betyder, at vi er på vej ind i en periode med politisk ustabilitet og sociale opstande. Klassekampen er kommet tilbage på dagsordenen. Som Alan Woods sagde i sin indledning: »Arbejderklassen er begyndt at vågne efter en lang dvale.«

Alans indledning blev efterfulgt af en række indlæg fra kammerater fra hele verden. På trods af krisens forskellige udtryk fra land til land, havde alle rapporter én ting til fælles: Vi lever i revolutionære tider, og det der mangler, er den subjektive faktor, dvs. en revolutionær ledelse, der kan lede masserne til sejr.

Dagen sluttede af med en indsamling til et hovedkontor for IMT. Et kæmpe beløb på over €825,000 blev indsamlet, et bevis for kammeraternes engagement og seriøsitet.

For at forandre verden må vi forstå den

IMU bød på 14 omfattende oplæg og spændende diskussioner. Hver session behandlede sit eget emne indenfor marxismens tre hovedkomponenter: Dialektisk materialisme, historisk materialisme og marxistisk økonomi.

Ved at have et solidt teoretisk grundlag bliver vi i stand til at se under begivenhedernes umiddelbare overflade og forstå de processer, der foregår. Kapitalismen er i en af de mest turbulente perioder nogensinde, og man kan hurtigt blive taget af strømmen og forvirringen, hvis man ikke har et stærkt teoretisk anker i form af marxismen.

Alle sessioner var politisk og teoretisk skarpe, men var på samme tid let forståelige - selv hvis man er helt ny til marxismen. Hvis man var så uheldig at gå glip af IMU, er alle sessioner heldigvis optaget og ligger på hjemmesiden: university. marxist.com.

Den opgave vi står over for

I Danmark havde Revolutionære Socialister, den danske sektion af IMT, besluttet at deltage samlet i IMU, og vi mødtes derfor mere end 40 marxister i en lejrskole på Sjælland. Dette gav kammeraterne glimrende mulighed for at diskutere oplæggene og hvilke erfaringer man kunne drage fra dem. I al den tid hvor oplæggene ikke stod på, summede det med interessante diskussioner om blandt andet filosofi, historie, økonomi, naturvidenskab og selvfølgelig politik. Også de nye kammerater, af hvem der var mange, deltog aktivt i diskussionerne og kom med værdifulde indlæg.

Men som Trotskij engang sagde, så er ideer uden organisation som en kniv uden blad. Den vigtigste lektion fra IMU var derfor, at hvis de marxistiske ideer skal få en indflydelse på klassekampen, så må vores organisation vokse over hele verden. Den opgave, vi står over for, er derfor ikke blot at uddanne os selv i marxistisk teori, men at opbygge en revolutionær organisation, der er i stand til at føre arbejderklassen til sejr.

Revolutionære Socialister er ikke en diskussionsklub. Vi er en revolutionær marxistisk organisation, der aktivt kæmper for et socialistisk samfund. Så hvis du, kære læser, vil sætte handling bag ord og være med til at skabe et samfund uden undertrykkelse, så kontakt os og gå med i kampen.

[BLIV ORGANISERET KOMMUNIST I RS]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.