I år er det 100 år siden, at en socialistisk kongres i København besluttede at gøre 8. marts til kvindernes internationale kampdag.

Dette jubilæum markerer vi her på siden ved at bringe en række aktuelle artikler om kampen for ligestilling, frigørelse og socialisme. Vi har oprettet en tema-sektion på hjemmesiden, hvor vi i perioden op til 8. marts vil bringe en lang række artikler og analyser.

Desuden vil vi bringe en række klassiske artikler af store marxistiske forfattere - folk som Rosa Luxemburg, Clara Zetkin, Marie Nielsen og Vladimir Lenin - som behandler dette spørgsmål og peger på, at kampen for kvinders frigørelse hænger uløseligt sammen med arbejderklassens samlede kamp imod det kapitalistiske system og for at skabe et nyt samfund uden klasser. Flere af artiklerne har aldrig før været tilgængelige på dansk.

Vi inviterer desuden vores læsere til at deltage i et arrangement, vi organiserer den 8. marts i København. Denne dag afholder vi et møde med oplæg og debat om kvindekampens historie kvindernes kampdag og dagens betydning den 8. marts.

Til dette møde vil det også være muligt at købe en helt ny bog, som vi udgiver i anledning af 100-året for kampdagen. Bogen vil indeholde en sand guldgrube af marxistiske tekster om kvindekampens historie og perspektiv.

Vi slår dørene op fra klokken 18. Der vil være mulighed for at købe sandwiches og diverse drikkevarer. Oplægget begynder klokken 19. Det vil foregå i Vesterbro Kulturhus, Lyrskovgade 4 på Vesterbro i København.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.