Kære læser: Støt Socialistisk Standpunkt

2006 har været et begivenhedsrigt år. De strejkende pædagoger, medhjælpere, social- og sundhedsassistenter, skolelærere osv. har sat en ny dagsorden.

De har vist, at strejkevåbnet er og bliver det stærkeste våben for danske lønarbejdere - om de er ansat i det offentlige eller det private. De store demonstrationer d. 17. maj og 3. oktober var blandt de største demonstrationer i Danmark nogensinde. Alligevel var det de strejkende pædagoger og pædagogmedhjælpere i Århus der for alvor rystede den borgerlige regering. Bevægelsen har nu ført til at den borgerlige regering ikke længere har flertal i meningsmålingerne.

Der kan ikke være tvivl om, at flere af de borgerlige ministre og deres venner i dansk erhvervsliv har mange søvnløse nætter af frygt for at for mange arbejdere skal tage ved lære af den imponerende kommunale protestbevægelse.

Socialistisk Standpunkt har været involveret i de forskellige kommunale bevægelser i Roskilde og Århus. I Roskilde forslog en støtte af vores avis, at der skulle aftales en strejkedag på et åbent møde for kommunalt ansatte. Dette fik LO formanden til at fare i flint og gennem bureaukratiske manøvre afsporede han bevægelsen.

Sympatisører med Socialistisk Standpunkt var også med på de landsdækkende tillidsmandsmøder og talte for en national 24 timers generalstrejke, samt nationale tillidsmandsmøder til at føre kampen videre. Dette faldt ikke i god jord hos lederne af fagbevægelsen.

2006 var et godt år for klassekampen og også for Socialistisk Standpunkt. Tidligere i år lancerede vi den største internetside med marxistiske værker på dansk: www.marxister.dk. I slutningen af oktober lancerede vi vores nye layout på www.marxist.dk. Vi har udgivet Revolutionen Forrådt af Leon Trotskij – den eneste større genudgivelse af et af Trotskijs værker siden 1960. Til næste år forbereder vi en større begivenhed i forbindelse med 75-året for Trotskijs tale i København, samt 90-året for den russiske revolution. Men mere om det senere.

Vi opfordrer alle læsere til støtte os. Socialistisk Standpunkt har ikke nogle rige venner i toppen af arbejderbevægelsen eller erhvervslivet. Alt bliver finansieret af aktive fra bunden af arbejderbevægelsen. Uden den støtte ville vores avis være dødsdømt. Vi har i år sat et mål om at samle 25.000,- ind. Vi har allerede samlet 16.000,- ind og i øjeblikket er der ved at blive arrangeret støttefester/julefrokoster i Århus, Roskilde og København. Alle bidrag tæller. Bidrag kan betales via giro på 60 03 53 26. Ved at give et bidrag til juleindsamlingen 2006, er du med til at sikre de socialistiske ideer et talerør.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.