De politiske kandestøberier er en sælsom størrelse. Først nedsatte regeringen en ”velfærdskommission”, som bestod af folk, der er erklærede modstandere af velfærdssamfundet. Dernæst kom kommissionen så med rapporten, og så afviste statsminister Anders Fogh i december at gennemføre de 43 angreb på velfærden, som velfærdskommissionens rapport bestod af. Han vil ”kun” gennemføre to ”hovedspor”: angreb på pension og efterløn samt en særlig ”startløn” til indvandrere, som ligger under mindstelønnen. Lige pludselig fremstår disse uhyrlige angreb som ”moderate” og ”tilbageholdende”!

Sagen er, at den borgerlige regering kan slippe af sted med at sende indvandrere ud som løntrykkere og angribe vores ret til en tålelig alderdom efter et hårdt arbejdsliv, hvor vi har skabt kæmpeprofitter for arbejdsgiverne. Det er en skandale. Skam og skændsel over arbejderpartierne, der lader de borgerlige slippe af sted med dette bedrageri!

Meningsmålinger viser gang på gang, at folk i Danmark er stærkt imod alle angreb på pensioner, og der er også et solidt flertal imod at skære i efterlønnen. Arbejderne er klar over, at de dagligt skaber kæmpe værdier, men problemet er, at disse værdier kommer en lille minoritet til gode. Vi hører, at der er opsving. Men i stedet for at blive brugt på velfærd, går disse værdier til de danske kapitalister, til aktionærerne, spekulanterne og regeringens venner på direktionsgangene.

Det burde være nemt at være i opposition. Arbejderne er allerede imod de borgerliges angreb. Men ledelsen af vores egne partier, med Socialdemokratiet i spidsen, har slet ikke udfordret de borgerlige. I stedet har de forsøgt at være ”ansvarlige” over for de borgerlige og arbejdsgiverne. De har foreslået ”ansvarlige” nedskæringer på velfærden. I stedet burde de være ansvarlige over for arbejderne, men det kræver at ledelsen bryder med bankerne og aktionærernes magt over den danske økonomi.
Al denne ”ansvarlige” politik har kun ført til, at endnu flere arbejdere vender arbejderpartierne ryggen. Socialdemokratiet og de andre arbejderpartier er ikke dannet for at føre borgerlig politik! De mennesker, der ønsker borgerlig politik, skal nok finde ud af at stemme på de borgerlige. Arbejderpartierne må præsentere en politik, der kan udfordre de borgerlige og deres nedskæringer.

Medgivet, det kan ind imellem være svært at se, hvordan Helle Thorning-Schmidts ”ansvarlige” nedskæringer kan feje de borgerlige af banen. Men det må ikke give grund til pessimisme. Det må være signal til alle arbejdere og unge, om at der skal kæmpes! Arbejderpartierne, særligt Socialdemokratiet, er blevet kidnappet af folk, der har mere til fælles med kapitalisterne end med almindelige arbejdende mennesker. Det må være slut nu! Hvis den nuværende ledelse ikke vil føre arbejderpolitik, må der en ny ledelse til. Der er brug for, at arbejderpartierne fører arbejderpolitik. Der er brug for en kæmpende opposition i arbejderbevægelsen. Der er brug for, at den borgerlige regering bliver væltet og erstattet af en arbejderregering på et socialistisk program.

Vi opfordrer alle, der sympatiserer med dette til at kontakte os og være med til at kæmpe for de socialistiske ideer i arbejderbevægelsen.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.