For 4,5 år siden, januar 2001, kom Socialistisk Standpunkt nr. 1 på gaden. Avisen blev på det tidspunkt udgivet og solgt af en lille gruppe i København. På det tidspunkt var der flere der stillede spørgsmålstegn ved holdbarheden i at udgive en marxistisk avis. I samme periode lukkede LO og Socialdemokratiet deres avis Aktuelt og Enhedslisten lukkede deres avis Weekendavisen Socialisten. Det første år udgav vi 4 numre og siden er det blevet til 6 numre om året. Skeptikerne har hermed fået svar på tiltale.

Socialistisk Standpunkt bliver i dag regelmæssigt solgt i Århus, Hobro, Vejle, Roskilde og Storkøbenhavn i et stigende oplag. De borgerlige medier har mange gange erklæret klassekampen for død. Men til trods for deres dødserklæringer har der været stigende strejkeaktiviteter fra de danske arbejdere. De borgerlige så gerne at Marx’ ideer blev puttet på et museum for utopiske ideer. Ikke desto mindre er der i dag en stigende interesse for ideer der udgør et alternativ til kapitalismen. Unge i dag bliver ikke skræmt væk fra politik ved at høre rædselshistorier fra de stalinistiske lande. Kapitalismen i 2005 er endt i en blindgyde og kan kun tilbyde de fremtidige generationer nedskæringer, fattigdom og udflytning af arbejdspladser.

Netop det er grobunden for Socialistisk Standpunkt succes. Både blandt unge, men også blandt fagligt aktive er der en stigende interesse for ideer der kan udfordre det system, vi har i dag. Socialistisk Standpunkt har aldrig, og vil aldrig prøve, at være ”objektive”. Vi er en marxistisk avis der bygger på Marx, Engels, Lenin og Trotskij. Vi tager konsekvent stilling til begivenhederne i Danmark og verden ud fra arbejderklassens synspunkt. Vi er den eneste avis der argumenterer for at f.eks. udflytning af danske virksomheder bør mødes med et krav om nationalisering. Vi argumenterer mod det voksende bureaukrati i den danske fagbevægelse og højredrejningen i Socialdemokratiet. Vores slogans er arbejderledere på arbejderløn og for en alliance mellem arbejderpartierne på et socialistisk program.

Da titusinder af elever, lærlinge og studerende, samlet i Stop Nu initiativet, gik på gaden i protest mod nedskæringer i 2004 argumenterede vi for at kampen skulle udvides og inddrage arbejdspladser og fagforeninger. Dette var til stor irritation for ledelsen af elevbevægelsen. De mente at én dags kamp var rigeligt, og at man så derefter måtte tale politikerne til fornuft. Konsekvensen var at en af de største bevægelser blandt elever og studerende endte uden noget resultat.

Socialistisk Standpunkt er ikke bare en avis. Vi er en aktiv organisation der kæmper på vores arbejdspladser, fagforeninger og skoler. Vi diskuterer udviklingen i arbejderbevægelsen og hvordan vi bedst kan udfordre de ledere, der stadig tror på klassesamarbejde og ”ansvarlighed” overfor kapitalisterne. Vi ikke, at der i 2005 længere kan være tvivl om, at klassesamarbejde er ensbetydende med løntilbageholdenhed, øget arbejdstempo, længere arbejdsdag og flere nedskæringer. At være ansvarlig overfor kapitalisternes profitter er at være uansvarlig overfor de mennesker der har skabt profitterne, nemlig arbejderne. De arbejderledere der har opgivet klassekampen og kampen for socialisme kan i dag kun tilbyde nedskæringer på efterløn, folkepension og dagpenge.

Derfor kan vi love dig at vores avis nr. 25 langt fra vil blive den sidste. Der er i dag et presserende behov for at opbygge et alternativ til de borgerliges ideer. Derfor vil vi med vores lille ”jubilæumsudgivelse” opfordre dig til at gå med i kampen. Tegn et abonnement, hjælp os med sælge avisen og kom til vores møder. Kapitalismen har nedskæringer, krig og arbejdsløshed på dagsordenen. Det er de borgerlige ideer, der hører til på et museum. Slut op om Socialistisk Standpunkt.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.