I oktober kom det frem, at videnskabsminister Helge Sander havde delt gaver ud for 15.000 skattekroner til sine venner på Herning-egnen. Men det var helt okay med Dansk Folkeparti, for det var ”under bagatelgrænsen” med et beløb, der svarer til tre måneders ”starthjælp”.

Nu skal man ikke tro, at Helge Sander er den eneste i regeringen, der kan dele gaver ud. Næ nej, Anders Fogh er langt bedre, og til sine gode venner hos den danske overklasse har han en rigtig dejlig julegave; velfærdskommissionens rapport, der anbefaler, at man omdanner velfærdsstaten til et slagtehus.

Regeringen vil ”øge arbejdsudbudet”, som den siger. Og det skal kunne betale sig at arbejde, hører vi. Sjovt nok er det de samme mennesker, der siger, lønnen er for høj. Sagen er jo den, at over 800.000 mennesker uden arbejde slet ikke er nok for Regeringen, Dansk Industri og de højreorienterede økonomer i den bande, der kalder sig selv ”Velfærdskommissionen”.
De vil tvinge endnu flere ud og arbejde som løntrykkere, så profitterne ikke bliver forstyrret af irriterende udgifter til arbejdernes lønninger.

Og dét er nok en julegave, der bliver værdsat hos erhvervslivets tunge drenge, og de vil sende Anders Foghs regering varme juletanker fra kaminildens skær hjemme i strandvejsvillaerne.

Nu er det heldigvis ikke alle, der stille ser til, mens regeringen skærer ned i velfærden og sender statsbetalte julegaver til vennerne. I efteråret har gymnasieeleverne fra København været på gaden for at protestere mod de vanvittige klassekvotienter, som de døjer med.

De unge viser, at de absolut ikke er ligeglade med, at regeringen skærer mere og mere på det, der efterhånden er en temmelig vissen udgave af en velfærdsstat. De vil give regeringen modstand. Det er efterhånden på høje tid, at arbejderbevægelsen tager kampen op. Det er uacceptabelt, at regeringen og arbejdsgiverne bliver ved med at angribe arbejdernes leveforhold, uden at vi ser et modsvar fra arbejderbevægelsen.

Fagbevægelsen og arbejderpartierne må sende et signal til regeringen og arbejdsgiverne; vi kan ikke acceptere flere forringelser! Hvis der skal arbejdes mere, så må de arbejdsløse ansættes! Hvis der skal skæres ned, så må vi starte med profitterne og gaverne til de rige!

Hvis arbejderbevægelsen mobiliserer sine medlemmer til et forsvar for velfærden, for fuld beskæftigelse og for en 30-timers arbejdsuge, vil man møde overvældende tilslutning, og de borgerlige vil blive fejet af banen med et snuptag.

Glædelig jul alle sammen, må det blive den sidste med Anders Fogh og gaver til overklassen!

Del

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.