Blokade på Århus Katedralskole




1 minut

Det var ikke til at tage fejl af, at stemningen var til protest på Århus Katedralskole 3. oktober. Facaden og indgangen var plastret til med plakater og bannere imod nedskæringer på velfærden og imod den borgerlige regering.
Vi mødte Stine Thorbøll, Line Emilie Cummings og Mette Sørensen, der fortalte os om, hvad der skete.

Mette: ”Vi laver blokade, fordi vi er imod 20/20 reglen, og fordi vi vil have bedre velfærd. Der er også en del, der synes, det handler om solidaritet med pædagogerne.

Stine: ”Ja, for det er nødvendigt, at vi som gymnasieelever støtter op om velfærd generelt i Danmark.”

Mette: ”Vi er særligt utilfredse med selveje. Det bliver brugt til at skære ned. Så aktivistforeningen på skolen har været ude i klasserne, og så er situationen blevet diskuteret.”

Line: ”80 procent af eleverne stemte for at blokere, og 41 procent har så sagt, at de gerne vil deltage aktivt. Så tilslutningen er rigtig stor. Det er fordi, situationen er dårlig. Lige nu er vi ofte 29 i klasserne, men man kan jo altid sætte én mere ind i klasserne – så hvor stopper det?”

Stine: ”Vi kan måske forhindre nogle af nedskæringerne ved sådan en blokade, som vi har i dag. Jeg tror, at det hjælper, at vi er så mange, og at vi viser, vi er utilfredse.”

Line: ”Indtil vi skal til demonstration senere i dag, har vi forskellige workshops på skolen. For eksempel er der et sted, vi laver t-shirts, så man kan skrive slogans til demonstrationen. Det er vigtigt, vi reagerer og viser vores utilfredshed. For hvis vi ser passivt til, så kan de bare skære ned i fred.”