Skoleelever i oprør!




2 minutter

Folkeskoleeleverne har på den seneste tid lavet en række halvspontane demonstrationer i Danmark, først den 27. marts hvor 3000 til 5000 elever mødte uanmeldt op på Christiansborgs Slotsplads for at demonstrere imod afskaffelsen af gruppeeksamen. Demonstrationen, der var uorganiseret og var blevet planlagt igennem kædebeskeder, endte med at 8 blev anholdt, deriblandt en sigtet for vold imod tjenestemand i funktion. En uges tid efter mødtes eleverne igen for at demonstrere imod det nye karaktersystem.

3000-5000 skolelever protesterde d. 27. marts mod
afskaffelsen af gruppeeksamen.

Over 5000 lærere protestede den
22. marts mod det nye folkeskoleforlig.

Denne gang var politiet forberedte og fik hurtigt splittet
demonstrationen. Senest har vrede demonstranter besat deres skole i Nakskov.

For første gang er der arrangeret en organiseret og anmeldt
demonstration af DSE (Danske Skole Elever). Organisationens politik har hele tiden været, at eleverne selv skulle tage initiativ, hvilket er fuldstændig absurd, da de repræsenterer eleverne selv. Nu er initiativet taget og der er stablet en velorganiseret og dyr kampagne på benene, der munder ud i en kæmpe demonstration den 2. Maj kl. 12 på Christiansborgs Slotsplads, imod afskaffelsen af gruppeeksamen. Det hjalp ikke da DSE afleverede 42.000 underskrifter imod afskaffelsen af gruppeeksamen. Så eleverne er klar til at tage drastiske metoder i brug. Besættelser af skoler i Østjylland og Nakskov er i vente, boykot af eksamener og sågar har der været forslag om at gøre Norge kunsten efter. Da nordmændene fik deres gruppeeksamen afskaffet koblede eleverne i Norge sig sammen med håndjern, så de blev tvunget
til at gå til eksamen, hvilket resulterede i at mange eksamener ikke blev gennemført.

Danmarks læreforening støtter kampagnen og har postet 50.000 kr. i
projektet. De har før været på gaden.

Hvis kampen skal vindes er det afgørende at protesterne samles – for alle skoleelever i hele landet og sammen med lærerne.

Nærmere information kan fås på www.gruppeeksamen.dk og
www.skoleelever.dk.