Samlet europæisk modstand
Den 28. februar meddelte ledelsen af det europæiske flyselskab Airbus, at der var massefyringer på vej. I alt 10.000 arbejdere skulle fyres, alene i Airbus’ hovedkvarter i Toulouse ville 1100 mennesker miste deres job. Både i Spanien, England, Tyskland og Frankrig kunne airbusarbejdere se frem til at miste deres job. Det skabte store protester i alle hjørner af Airbus, og der var arbejdsnedlæggelser samt demonstrationer mange steder i Europa samtidig. I Toulouse var 15.000 mennesker på gaden for at demonstrere imod den såkaldte Power8-plan. På trods af dette bakkes det kriseramte Airbus’ planer op af de Europæiske statsledere heriblandt Kansler Merkel og Præsident Chirac.
Protester i PortugalI Lissabon var 150.000 arbejdere den 2. marts på gaden imod de forringede forhold på arbejdsmarkedet, større arbejdsløshed, dårlige arbejdsforhold og svagere sociale ydelse. Det var den største demonstration i 25 år, og ikke siden revolutionen startede i 1974 har man set så mange arbejdere samlet. Det kommer efter mange års økonomisk krise, arbejdsløsheden er oppe på omkring 10 procent. Nu er bristepunktet nået, og arbejderne har fået nok. Der sker en genopvågning af arbejderklassen verden over!
Marxistisk kongres i PakistanFra d. 30. marts til 1. april holdt den marxistiske tendens The Struggle i Pakistan kongres. 2.193 delegerede besøgte kongressen i løbet af weekenden. Der blev diskuteret vigtig spørgsmål som arbejdet i masseorganisationerne, arbejdet blandt unge, kvindekamp og perspektivet for en pakistansk revolution. Der var solidaritetshilsner fra 44 lande verden over og mange internationale besøgende. Omkring 100 kvinder deltog i kongressen, hvilket forholdene taget i betragtning er en stor bedrift. Alt i alt var det endnu et skridt fremad for den marxistiske tendens i Pakistan.