blokTorsdag den 5. oktober var der demonstration mod nedskæringer på uddannelserne fremlagt i regeringens finanslov. Demonstrationen var endnu en gang arrangeret af Uddannelsesalliancen og fandt sted på Nytorv i København, samt i andre byer rundt omkring i landet.

Marxistiske Studerende var naturligvis en del af demonstrationen. Alle afdelinger gik fra deres uddannelsessteder og mødtes på Nytrov før demonstrationen startede og vi opsatte vores blok i demonstrationen med bannere og bod. Desuden arrangerede vi salg af aviser og uddeling af flyers til vores arrangement efter demonstrationen: ”Marxisme og øl” på en nærliggende bar. Vi var en pæn gruppe, især fra RUC, og KUA og CSS fra Københavns Universitet.

Demonstrationen var meget produktiv for Marxistiske Studerende. Vi fik solgt adskillige aviser og snakket med masser af interesserede personer, både folk vi delte flyers ud til, og folk der kom forbi vores blok og ville diskutere.

Vi havde desuden det største og flotteste banner, der bragte budskabet: ”Kapitalismen smadrer vores uddannelser - Kæmp for revolution!”, hvilket rammer direkte ind i kernen af hele årsagen til nedskæringerne.

marxisme og øl 2017 10 05Efter demonstrationen gik vi ned til baren, hvor vi havde fået en masse pladser reserveret. Stemningen var overordentlig god, og der kom mange interesserede fra demonstrationen, samt andre forbi, der fik en åben diskussion af både teoretiske emner og et marxistisk syn på aktuelle problematikker fra overalt i verden.

Humøret var højt, forholdene på baren var gode, og der var masser af interesse. Alt i alt var det en super hyggelig, og ikke mindst, produktiv dag for Marxistiske Studerende!

Mangler der også en marxistisk gruppe på dit campus, gymnasie eller erhvervsskole? Vil du høre mere om Marxistiske Studerende? -kontakt os omgående, det kan kun gå for langsomt!

Skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.