annø taler 2marts 2016 BI går afholdte Marxistiske Studerende et åbent møde i Århus med tilden ”Hvad er marxisme”. Mere end 60 personer mødte op, hvilket tydeligt viser, at folk leder efter et alternativ til det nuværende samfund, og at interessen for marxisme er steget gevaldigt på bare få år. Interessen for begivenheden var endda så stor, at det blev efterspurgt at få mødet afholdt, således at det kunne streames online.

De fremmødte spændte over en bred skare, lige fra universitetsstuderende til folkeskoleelever, og fra venstreorienterede til borgerlige.

I diskussionen blev der rejst mange spændende spørgsmål, såsom hvordan et socialistisk samfund skal organiseres, hvordan Revolutionære Socialister forholder sig til valg, og om socialisme kan eksistere isoleret i blot ét land og meget andet.

annø taler 2marts 2016 ADer har inden for de seneste år været mange forskellige bevægelser på venstrefløjen i Århus, og der er et stort lag af radikaliserede unge i studiebyen, der søger efter svar og forklaringer på krisen i dag. Unge er en udsat gruppe i samfundet, som især bliver hårdt ramt af nedskæringer, og udgør derfor nogle af de mest revolutionære blandt befolkningen.

For os at se, er det derfor blot et spørgsmål om tid inden nye besparelser på uddannelserne, SU-systemet eller andre angreb, kan antænde den ulmende frustration, som ligger under overfladen.

Den overvældende opbakning til mødet har givet os blod på tanden, og vi vil følge op på succesen i den nærmeste fremtid.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.