imperialisme bog filter 640pxKøb bogen hos Forlaget MarxForlaget Marx' seneste udgivelse, et af Lenins hovedværker, vil snart være at finde på bibliotekerne. Vi har i dag modtaget følgende lektørudtalelse fra Dansk BiblioteksCenter om Lenins Imperialismen som kapitalismens højeste stadie. De første bestillinger fra bibliotekerne er begyndt at komme ind.

Men hvorfor ikke købe din egen personlige udgave, så du kan understrege, lave æselører og kaffepletter som det passer dig? KØB BOGEN HOS FORLAGET MARX for kun 100kr, og støt den fortsatte udgivelse af marxistisk litteratur.

Lektørudtalelse

Lenin, V. I.: Imperialismens som kapitalismens højeste stadie / forfatter: V. I. Lenin. - Forlaget Marx. - 123 sider. - DK33.1

Anvendelse/målgruppe/niveau

Bogen vil primært have interesse for en snæver kreds af politiske sympatisører og andre med interesse for marxismens historie.

Beskrivelse

Lenin skrev denne pjece i 1916. Teoretisk bygger den meget på den engelske økonom John A. Hobson og hans teorier om imperialismen. Lenin analyserer den kapitalistiske udvikling og anskuer bankernes og finanskapitalens rolle, kapitaleksport og verdens opdeling mellem monopoler og stormagter. Imperialismen er kapitalismens højeste stadie inden overgangen til socialisme. Bogen indledes med et fyldigt forord ved udgiverne Revolutionære Socialister. Her drages der trods tekstens alder tydelige paralleller til nutidens samfund. Omvendt fokuseres der ikke meget på de samfundsmæssige og politiske forskelle til datidens samfund.

Sammenligning

Bogen er tidligere udkommet i Forlaget Tidens udgivelser af Lenins udvalgte værker i 16 bind, 1976-1989.

Samlet konklusion

Et af Lenins vigtigste værker hvor han analyserer udviklingen i det kapitalistiske samfund, og hvor der i forordet drages paralleller til nutidens samfund.

Bent Birk Kristensen

 

 

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.