Den 8. december deltog repræsentanter fra Hands Off Venezuela i den officielle åbning af udstillingen ”Climate changes already have consequences” på Østerbro i København. Udstilling var lavet i et samarbejde mellem den Nicaraguanske ambassade i Danmark og Miljøpunkt Østerbro. Hands Off Venezuela havde modtaget en officiel invitation fra Nicaraguas ambassade til at deltage i arrangementet.

Udstillingen handler om hvordan klimaforandringerne allerede i dag har konsekvenser for mange mennesker overalt i verden. Lige fra det fattige Nicaragua til Australien.

Billederne kommer fra fem lande: Nicaragua, Kenya, Indien, Bangladesh og Australien. Vi ser gennem lokalbefolkningens øjne de katastrofale forandringer der sker. Tørke i Kenya får Masaiernes kvæg til at dø, oversvømmelser hærger i Nicaragua, skovbrande ødelægger landet og dræber mennesker i Australien og orkaner flår kysterne i stykker i Indien og Bangladesh. Alt dette viser udstillingen igennem billederne, hvoraf mange er taget af den lokale befolkning.
Udstillingens store styrke er, at der er fokuseret på billeder fra og af almindelige mennesker og den ødelæggelse der sker i hverdagen. Dette skaber en god kontrast til udstillinger som den på Kongens Nytorv hvor der mere fokus på de flotte episke billeder for at mobilisere folk. Begge dele kan være godt, men det er bestemt forfriskende, at se problemerne tæt på almindelige mennesker i stedet for fra fly eller i dokumentarer om forskerhold i regnskovene.

Åbningsceremonien indeholdt mange spændende elementer. Udover en tale fra den nicaraguanske ambassadør i Danmark, Ricardo Alvarado, spillede en herboende argentiner, Estela Uriarte Elmquist, smukke sange om såvel kærlighed som om nødvendigheden af at redde jorden. Ligeledes opførte den nicaraguanske dansegruppe "Baila Verde" (grøn dans) en flot opvisning af traditionelle danse fra de forskellige kulturer i Nicaragua.

Udstillingen kører til ca. 1. marts 2010 og har åbent i dagstimerne på hverdage hos Miljøpunkt Østerbro (galleri EXPO 21), Borgmester Jensens Allé 2, kælderen, 2100 Copenhagen Østerbro.

Se mere om udstillingen her eller hos Miljøpunkt Østerbro.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.