Tyskland
Den 21. oktober deltog over 220.000 mennesker i landsdækkende demonstration i Tyskland, for at protestere mod den siddende regerings reformpolitik.

Tusinder af undervisningsarbejdere samledes i Berlin, Frankfurt og andre steder i Tyskland for at protestere mod den såkaldte "reform-poltik" ledet af Kansler Angela Merkel og med slogans som; "Det burde være bedre ... for alle!". Også Gerwerkschaft Erziehung und Wissenschaft (GEW), som svarer til det danske LO, støttede demonstrationen.

Formanden for GEW, Ulrich Thöne. Udtalte: "Doktorens datter går på en type skole, mens arbejderens søn går på en anden." Sidst gjorde han opmærksom på, at "der ikke er et andet land i Verden hvor uddannelsesarbejderne er så dårligt uddannede og lønnet som i Tyskland."

Lula genvalgt I Brasilien
I starten af November vandt Lula fra PT valget I Brasilien mod mod den højreorienterede kandidat Alckmin.
Han opnåede 58 mio. stemmer mod højrefløjens 37 mio. Hvilket svarer til 60,83% mod 39,2%. Kandidaten fra PT fik flertal i 20 ud 27 stater og 4 ud af de 5 regioner, som deler landet.

Lula opnåede næsten absolute flertal i første valgrunde, men fik 12 mio. Flere stemmer i anden valgrunde i forhold til første – 2 mio. mere end den samlede venstrefløj fik i første valgrunde. Dermed opnåede han den største valgsejr nogensinde i Brasilien.

Han vandt de mange flere stemmer ved at angribe højrefløjens kandidat for at ville privatisere og forringe forholdene for de fattige.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.