state terror kurderI det forløbne år, har hundredtusindvis af mennesker i den sydøstlige del af Tyrkiet set deres hjembyer og kvarterer ødelagt i vilkårlige og barbariske angreb fra de tyrkiske væbnede styrker. Tusindvis af uskyldige mennesker er blevet fængslet og hundredvis af mænd, kvinder og børn myrdet i en barbarisk borgerkrig ført af Erdogan regimet mod det kurdiske folk i Tyrkiet.

I mandags [14.12.15] indførte statslige sikkerhedsstyrker udgangsforbud i byerne Cizre og Silopi. Det kommer samtidig med, at udgangsforbud fortsat er i kraft i store dele af Diyarbakir (Amed), som har været underlagt udgangsforbud og under kraftige vilkårlige angreb i to uger. Kampvogne har kørt rundt i gaderne og tusindvis af soldater har skudt i flæng på civile mål i de belejrede områder. Hidtil er mindst otte mennesker blevet dræbt i denne periode, men tallene kan ikke undgå at stige drastisk, da staten forbereder et massivt stormløb mod Silopi og Cizre.

I den seneste periode har disse to byer været i spidsen for de demokratiske bevægelser i de kurdiske områder, og har modstået regionens udemokratiske regering gennem indførsel af "autonome" områder - dvs. yderst demokratiske strukturer, der involverer folket i de lokale beslutninger.

I den forløbne periode er den kurdiske venstreorienterede og demokratiske bevægelse blevet den største hindring på Erdogans vej. HDP formåede gennem sit radikale program at forbinde sig med den stigende klassekamp og utilfredshed blandt den tyrkiske ungdom og arbejderklasse, og derved at afspore Erdogans planer om at ændre forfatningen for at koncentrere magten i sine egne hænder. Oppiskningen af anti-kurdiske følelser er et forsøg på at skabe splittelse mellem de tyrkiske og kurdiske arbejdere for at svække den stigende modstand mod hans styre.

Erdogan er opsat på at knuse den kurdiske bevægelse, som også er den mest effektive kraft, der bekæmper hans jihad-proxier i Syrien. Han har udvalgt Cizre og Silopi, fordi de skiller sig ud i den radikaliseringsproces, der finder sted i Tyrkiet, og fordi de er relativt isolerede og ikke en del af et større "autonomt" område. Ved at drukne modstanden i blod disse steder, håber han på at ødelægge resten af bevægelsen, før han slår den helt ned. I denne henseende er DBP’s opfordring til "uafbrudt massemodstand" i hele den sydøstlige region meget vigtig, som et middel til at bryde de to byers isolation. Denne opfordring må ledsages af en energisk kampagne fra alle revolutionære kræfter i Tyrkiet blandt de tyrkiske arbejdere og unge med henblik på at forene arbejderklassen i hele landet mod det reaktionære regime.

Vi bemærker også, at dette stormløb finder sted netop, da EU har genåbnet forhandlingerne om Tyrkiets medlemskab. Det er en fordømmende erklæring om Angela Merkel og de andre top EU-politikeres "demokratiske" sindelag, at de er villige til at stiltiende at acceptere Erdogans grusomheder af hensyn til deres egne og den europæiske kapitalismes snævre interesser.

Den Internationale Marxistiske Tendens (www.marxist.com) støtter helhjertet det kurdiske folks massemodstand i Tyrkiet mod Erdogan regimets barbariske borgerkrig. Vi opfordrer alle vores tilhængere til at tage spørgsmålet op i deres organisationer og fagforeninger, på skoler og arbejdspladser og vedtage resolutioner til støtte for den kurdiske kamp og til at organisere og deltage i protester og demonstrationer.

Ned med Erdogans krig mod kurderne!       

Ned med regeringen bestående af mordere og tyve!

Ned med racisme og nationalisme!

Et slag mod en er et slag mod alle - arbejdere i alle lande foren jer!

Du kan læse mere på engelsk på marxist.com her og her

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.