Den 26. august, efter afslutningen af demonstrationen for de 43 Ayotzinapa studerende, der på statens foranledning forsvandt for 11 måneder siden, angreb politiet i Mexico City en gruppe aktivister på vej hjem, og sårede flere af dem. Blandt dem var mødre til de studerende fra Ayotzinapa samt ledende medlemmer af La Izquierda Socialista (IMT) og CLEP (Kampkomiteen for polyteknisk studerende).

Tusinder havde marcherede til Zocalo pladsen for at markere, at det er 11 måneder siden de 43 studerende fra et lærerseminarium på landet i Guerrero forsvandt under tvang. På deres vej hjem forsøgte et par dusin aktivister at tvinge portene til metrostationen åbne, som det er almindeligt efter store demonstrationer. På dette tidspunkt angreb en gruppe af granadero politifolk og Metro sikkerhedsvagter de fredelige demonstranter. Blandt dem var fagforeningsaktivister, aktivister fra sociale bevægelser og studenteraktivister, samt en gruppe af mødre til de studerende fra Ayotzinapa.

 

 
Detención de jóvenes metro popular #Zócalo

#urgenteMomento en que los policías agreden a madre con niña y se llevan arrastrando a un compañero que hacía metro popular. Esta noche en el metro Zócalo luego de la acción global por AyotzinapaESTA NOCHE REPRESIÓN EN EL METRO ZÓCALO AL HACER METRO POPULAR DENUNCIAMOS LA REPRESIÓN HACIA LOS ADMINISTRADORES DE GUERRILLA COMUNICACIONAL MÉXICO, BRIGADA ORIENTE 2-CAÑA, LA IZQUIERDA SOCIALISTA, COMITÉ DE LUCHA ESTUDIANTIL DEL POLITÉCNICO, MADRES DE LOS NORMALISTAS DE AYOTZINAPA Y SOCIEDAD CIVIL. INTENTARON DESAPARECER A LOS COMPAÑEROS, PERO GRACIAS A LA DIFUSIÓN APARECIERON EN LA PLANCHA DEL ZÓCALO TIRADOS Y COMPLETAMENTE GOLPEADOS

Posted by Guerrilla Comunicacional México on 26. august 2015
 
Golpean en metro #Zócalo a madres de los normnalistas

#Zócalo #MadresNormalistasCiudad de México 26/08/15Esta noche al hacer metro popular los granaderos y trabajadores del metro aparecieron para reprimir a los participantes, se llevaron a varios compañeros a quienes golpearon brutalmente, en el video se ve cómo las madres de los normalistas de Ayotzinapa son encapsuladas y golpeadas por esos bastardos.ESTA NOCHE REPRESIÓN EN EL METRO ZÓCALO AL HACER METRO POPULAR, DENUNCIAMOS LA REPRESIÓN HACIA MADRES DE LOS NORMALISTAS DE AYOTZINAPA, GUERRILLA COMUNICACIONAL MÉXICO, BRIGADA ORIENTE 2-CAÑA, LA IZQUIERDA SOCIALISTA, COMITÉ DE LUCHA ESTUDIANTIL DEL POLITÉCNICO, Y SOCIEDAD CIVIL. LOS POLICÍAS INTENTARON DESAPARECER A LOS COMPAÑEROS, PERO GRACIAS A LA DIFUSIÓN INMEDIATA Y A LA SOLIDARIDAD DE LAS PERSONAS QUE SE QUEDARON A ACOMPAÑARNOS, APARECIERON EN LA PLANCHA DEL ZÓCALO TIRADOS Y COMPLETAMENTE GOLPEADOS

Posted by Guerrilla Comunicacional México on 26. august 2015
 

Detuvieron y golpearon algunas personas los policías de pantitlan el día de hoy en la noche

Posted by Daniel Carbajal on 24. august 2015

Ubaldo Meneses injuredAdskillige folk blev taget med af politiet, blandt dem nogle af Ayotzinapa-mødrene, ledende CLEP aktivister og kammerat Ubaldo Meneses, der er medlem af MORENA’s landledelse og redaktør på La Izquierda Socialista (den Internationale Marxistiske Tendens organisation i Mexico). Politiet, omringede gruppen og gik målrettet efter at anholde disse, de gik ind og rev dem ud af hænderne på medaktivister ved hjælp af brutal vold med deres skjolde og stave.

Den hurtige reaktion fra de tilstedeværende, der frygtede, at de også ville forsvinde, tvang politiet til at frigive dem på Zocalo-pladsen kort tid efter, men først efter at de var blevet tæsket.

Ubaldo Meneses var dækket i blod fra skader i hovedet og måtte modtage lægehjælp. Han blev senere kørt på hospitalet. Vi kan rapportere, at han blev sendt hjem kort tid efter, og selv om han er forslået og er blevet syet, har han det derudover godt.

I en erklæring efter at være blevet løsladt, forklarede kammerat Mayren, at undertrykkelsen ikke vil opnå sit mål med at kue bevægelsen: "jo mere de angriber, jo mere vil vi rejse os":

De CLEP medlemmer, der blev angrebet af politiet, er:

 

 
Testimonio de la represión de esta noche en el metro #zócalo

#MetroPopular #Zócalo #RepresiónTestimonio de la represión de esta noche en el metro zócalo

Posted by Guerrilla Comunicacional México on 26. august 2015

 

Karen Romero Sánchez. Studerende på Vocacional 12 IPN, CLEP, blev også kørt på hospitalet.
Sharon Mayren Padilla. Studerende på ESIT IPN, CLEP.
Carlos Contreras. Studerende på ESIME Zacatenco, IPN. CLEP medlem.
Ivan Guerrero. Studerende på Vocacional 1, IPN, CLEP.
Roberto Carlos Cruz. Studerende på Vocacional 4, IPN. CLEP.
Ramón Díaz Lescas. Studerende på ESCA Tepepan, IPN. CLEP.

Sharon Mayren PadillaFlere af de CLEP aktivister, der blev taget og tæsket af politiet, var valgte delegerede til det centrale strejkeudvalg (Asamblea General Politécnica) i den 3 måneder lange strejke på IPN (det Nationale Polytekniske Universitet).

Blandt dem, der blev angrebet af politiet, var også mødre til de 43 Ayotzinapa-studerende, medlemmer af medieaktivistgruppen, Guerrilla Comunicacional, kampagnen mod højere billetprisen Brigada Oriente 2 – Caña, og andre.

Det er ikke tilfældigt, at undertrykkelsen især var rettet mod medlemmer af La Izquierda Socialista (LIS) og CLEP. I de sidste par dage og uger har CLEP stået i spidsen for mobilisering af hundredvis af potentielle IPN studerende, der har fået afslag på en plads på universitetet, og har forberedt en bevægelse mod nedskæringer i IPN’s budget.

IPN studentsVi er ikke i tvivl om, at forsøget på at anholde Ubaldo Meneses ikke var et tilfælde. Han er generalsekretær for La Izquierda Socialista, den organisation, der har spillet en afgørende rolle i IPN-strejkerne i slutningen af sidste år og især i at forbinde dem med Ayotzinapa-bevægelsen. Ledende medlemmer af LIS, herunder Ubaldo, blev angrebet personligt i den borgerlige avis La Razon under IPN-strejken.

Det er værd at bemærke, at politiet i Mexico City, som udførte angrebet, handlede på ordre fra den PRD-ledede mexicanske DF-regering under Manceras ledelse.

Det er endnu et eksempel på det mexicanske narko-kapitalistiske regimes undertrykkelse.

Den Internationale Marxistiske Tendens afviser denne brutale undertrykkelse og opfordrer alle arbejderbevægelsens ungdoms- og solidaritetsaktivister til at forblive opmærksomme og vise deres solidaritet. Beskeder kan sendes til CLEP (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.), og LIS (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.).

Ned med undertrykkelse. Et angreb på én, er et angreb på alle. International solidaritet.

Retfærdighed for Ayotzinapa 43. De tog dem i live, vi vil have dem tilbage i live. Staten tog dem.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.