Den 26. juni blev en fagforeningskonference voldeligt angrebet af fascistiske bøller i Kiev. Ukraines FagforeningsFøderation holdt kongres og skulle til at vælge fagforeningens ledelse, da den blev afbrudt af et voldeligt angreb fra ”Højre Sektor” og ”den Social-Nationale Forsamlings” neo-nazistiske bøller, så vel som Maidan selvforsvarsmilits.

Politiet ankom efter den meste skade og vold var blevet udøvet og intervenerede ikke effektivt, mens flere veteraner fra Afghanistan-krigen forsøgte at forsvare konferencen på egen hånd

Angriberne, som afbrændte flag, brugte peber-spray mod deres modstandere, smadrede glasdøre og vinduer og startede en brænd i én af korridorerne i bygningen, havde erklæret ledelsesvalget illegitimt og forlangte at Føderationen vedtog en ”udrensning” rettet mod størstedelen af dens tidligere ledelse, særligt medlemmer af Regionernes Parti.

Dette er bare endnu et skridt imod undertrykkelse af modstand mod regimet. Om fagforeningsføderationen er bureaukratisk eller ej, er irrelevant i dette tilfælde, det er et problem som de ukrainske arbejdere selv skal tage sig af, ikke neo-nazistiske bøller.

Ligesom i andre dele af samfundet, hvor det hemmelige politi, hjulpet af fascistiske bøller, udfører anholdelser mod dissidenter og venstrefløjsaktivister, brugte Kiev-regimet neo-nazistiske militante i et forsøg på at presse en politisk loyal ledelse ind i fagforeningsorganisationerne – ligesom den såkaldte Uafhængige MinearbejderFagforening, hvor ledelsen tilhører det nationalistiske “Batkivshchyna-” (Fædrelandet) partiet og som har ageret skruebrækkere under Donbas' minearbejderes faglige kamp.

Neo-nazisterne fra ”Højre Sektor” siger at de advokere for dannelse af ”uafhængige nationalistiske fagforeninger”.

ukraineantifascistsolidarity.wordpress.com

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.