champagnedrikkereHvert år i uge 29 søger den rigeste ene procent mod Danmarks nordligste by, Skagen. Den uge kommer champagnen i trelitersflasker og alle beløb under 500 kroner er håndører. Hvorfor det netop skal gå ud over Skagen vides ikke. Hvad der derimod er helt utvivlsomt er, at uge 29 - også kendt som Hellerup-ugen - byder på høj cigarføring og byture, der ikke kan klares for mindre end hvad der svarer til en sygeplejerskes månedsløn. Men det er åbenbart ikke nok at føre sig frem for en månedsløn hver nat for, at den ene procent kan have det sjovt. Således må de lokale borgere se deres by, haver og postkasser smadrede af overklassen på deres årlige lynvisit til Skagen. Adspurgt i Radio24syv om deres invasion af den ellers fredelige by, svarer en gruppe rigmænd på en yacht i havnen: »Hvis man ikke kan tåle, at der er fedt i Skagen, skal man ikke tage til Skagen i uge 29«. Det falder åbenbart ikke d’herrer ind, at der faktisk bor folk i Skagen, og at det ikke bare et er et rigmandstivoli der er til for deres skyld. Ja, de er så sandelig kolde på toppen - dog ikke koldere end at champagnen stadig flyder.

Samtidig er der nu rekordmange familier der ikke har råd til ferie. Det er en kendsgerning, at mange familier lever fra hånden til munden. Ja, eller lever er måske så meget sagt. Et stigende antal familier i Danmark har ikke råd til helt basale ting som nye sko eller en gave, når der er fødselsdag i familien. Dette skyldes især kontanthjælpsloftet, som den tidligere regering indførte for at sætte en stopper for alle de ”velnærede” kontanthjælpsmodtagere. Denne sommer blev der slået endnu en trist rekord. Antallet af familier, der får bevilget et gratis ophold på en af Red Barnets sommerlejre, er højere end nogensinde før: over 1.000 børn og forældre har været på ferielejr med Red Barnet. Tallene taler deres eget tydelige sprog. Fra 2015 til 2017 er der kommet 21.000 flere fattige børn, og således viser den seneste opgørelse, at 64.500 børn levede i fattigdom i Danmark ved udgangen af 2017. Det er en rekord, der vel at mærke bliver sat på toppen af en økonomisk højkonjunktur. Under valgkampen kappedes politikere fra hele det politiske spektrum om at lovprise Danmark, og slog fast, at vi aldrig har haft det bedre. Men politikernes skåltaler og økonomernes væksttal må være en ringe trøst for de familier, der hver måned kæmper for at få enderne til at mødes.

[Læs om hvorfor vi bygger en revolutionær organisation]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.