Aktive i bevægelsen omkring 17. maj står nu over for at vælge, hvordan man kan gå fremad og få opfyldt målet om at tvinge nedskæringerne af bordet. Ved redaktionens slutning var der lagt op til en konference for tillidsfolk og repræsentanter for elever og studerende den 2. september og en national protestdag på Folketingets åbningsdag. Dette er vigtige skridt.

Men det er også vigtigt at understrege, at bevægelsen må gøres slagkraftig. Socialistisk Standpunkts støtter i arbejderbevægelsen og ungdommen har blandt andet fremført følgende forslag:

  • Konferencen i september må beslutte, hvilken vej bevægelsen skal gå. Det må være op til folkene på gulvet at bestemme over vores egen bevægelse. Konferencen må lægge en plan for, hvordan kampen mod de borgerliges angreb kan vindes.


  • Protesten på folketingets åb-ningsdag må fokusere på en samlet manifestation foran Christiansborg. Det er vigtigt med demonstrationer overalt i landet, men en stor, samlet protest viser arbejderne og ungdommens styrke – både over for politikerne, men også over for de aktive selv, og det giver arbejderne tro på egne kræfter.


  • De aktive i bevægelse må presse LO til at bruge deres magt og indkalde til en 24-timers generalstrejke. Det vil være en enorm opvisning af arbejderklassens styrke og vil ramme regeringens bagland i erhvervslivet på pengepungen. Den borgerlige regering har vist, at den ikke lytter til hverken konferencer eller demonstrationer – nu er det på tide at skruen strammes, og vores forbund må gå forrest.


  • Tillidsmandskonferencen må bruges til at presse fagbevægelsens ledelse til at bruge den magt, LO besidder, og ledelsen må presses til at organisere en landsdækkende arbejdsnedlæggelse for at tvinge de borgerlige tilbage.


  • Følg løbende med på www.marxist.dk, hvor vi vil opdatere jævnligt med reportager fra arbejdsnedlæggelser, skolebesættelser og demonstrationer og give vores perspektiv for bevægelsen og dens konkrete opgaver.

    Yderligere information

    Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.