Det er nu snart 3 år siden den borgerlige regering kom til magten. I sin regeringstid har den igangsat et felttog imod arbejderbevægelsen, den har angrebet fagbevægelsen og arbejdernes levevilkår i al almindelighed.

Der er altså et stort behov for et ægte alternativ. Men de fleste husker nok også Nyrup-regeringen som i 9 år udliciterede og privatiserede som aldrig før, stoppede storkonflikten og sparede på dagpenge og andre sociale ydelser.

Det var lige præcis den politik som skuffede tusinder af arbejdere, der havde stemt Socialdemokratiet til magten i håbet om forbedringer i deres hverdag. Denne skuffelse ledte direkte til de borgerliges sejr og et ydmygende valgnederlag for Socialdemokratiet.

Tillidsmandsmøde
I lyset af de borgerliges alvorlige angreb på velfærdsstaten, er fagbevægelsen begyndt at røre på sig. Tillidsmandsnetværket ”Fagligt Ansvar” og LO-storbyerne har indkaldt til en konference under titlen ”Faglige krav til en ny politik”. Formålet med mødet er at samle tillidsfolk fra hele landet, for at diskutere alternativet til de borgerlige og hvilke krav der skal stilles til en ny regering.

En ny udvikling er at man har inviteret de tre arbejderpartier— Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten til at deltage i mødet. Alle tre partier har valgt at sende en repræsentant og opfordre alle folk til at møde op.
Dette er nøjagtig hvad marxisterne der udgiver denne avis hele tiden har sagt: Det er nødvendigt at de tre arbejderpartier, sammen med fagbevægelsen, diskuterer alternativet til den borgerlige regering

Vores alternativ
Derfor handler denne udgave af Socialistisk Standpunkt om alternativet til den borgerlige regering. Vi mener at den eneste løsning er at arbejderpartierne går sammen om et socialistisk program. Inde i bladet kan du læse mere om hvad vi konkret mener med et socialistisk program, og hvordan det kan gennemføres.

Hvis Socialdemokratiet mobiliserede deres tusinder af medlemmer til at føre en kampagne som ikke var baseret på mediestunts og spinddoktorer, men på aktivt græsrodsarbejde, kunne de vinde igen. Gennem en appel til fagforeningerne og diskussioner på arbejdspladserne, ville man kunne få en stærk kampagne. Hvis sådan en kampagne var baseret på ægte arbejderpolitik og hvis Socialdemokratiet satte hele sit apparat og bagland ind på at agitere for det, ville det uden tvivl møde et overvældende svar fra almindelige arbejdere. Socialdemokratiet ville kunne banke de borgerlige på plads med ti eller tyve mandaters forspring, hvis de dannede en arbejderregering sammen med SF og Enhedslisten.
Dette kræver en kamp inde i de tre arbejderpartier og i fagbevægelsen, begyndende på lokalafdelingsniveau, for en arbejderregering på et socialistisk program.


Kontakt Socialistisk Standpunkt og hør hvordan du kan være med til at kæmpe for det!

Del

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.