Libanon: solidaritet med Venezuelas revolution


Hands Off Venezuela



1 minut

På et møde i Libanon den 29. juli samledes palæstinensere og libanesere til et møde i solidaritet med den venezuelanske revolution og præsident Hugo Chávez. Mødet blev afholdt på Venezuelas ambassade i Libanon.

Ledere fra fagbevægelsen, den palæstinensiske befrielseskamp og folkelige organisationer var til stede. Blandt andet ledere fra Libanons Kommunistparti, Folkefronten til Palæstinas Befrielse (PFLP) og den Demokratiske Front for Palæstinas Befrielse (DFLP).

Abu Jaber, medlem af PFLP’s ledelse, talte om den solidaritet, som palæstinenserne generelt og PFLP i særdeleshed føler med den venezuelanske revolution og regering, især i kampen imod den amerikanske imperialisme. Han fremhævede præsident Hugo Chávez’ støtte til det palæstinensiske og arabiske folks kamp imod udenlandsk imperialisme og besættelse.

Han fremhævede, at Washington ønsker at dominere Latinamerika på samme måde som de ønsker at dominere den arabiske verden og dens olie, men at Venezuela har stillet sig i spidsen for modstanden imod den amerikanske imperialisme i Latinamerika.

Han fremhævede nødvendigheden af at fortsætte oplysningskampagnen om den venezuelanske revolution blandt de palæstinensiske flygtninge og libaneserne, og han afsluttede sin tale med at kræve, at den arabiske liga, de alliancefri landes organisation samt den islamiske konference bør støtte Venezuela i alle internationale fora.