Demonstration mod folkedrab på oprindelige folk i Peru


Hands off Venezuela



1 minut

Den 5. juni udførte hæren i Peru en massakre på de amazonas indianere der igennem flere uger, fredeligt havde protesteret imod den nyliberale regerings forslag om at sælge indianernes jord til private selskaber. Især salget til olie- og gasselskaberne frygter indianerne da deres udnyttelse af naturressourcerne i Amazonas har en ødelæggende betydning for regnskoven og for indianernes leveforhold.

Hands Off Venezuela opfordrer alle arbejdere og unge i Danmark til at støtte op om indianernes og arbejdernes kamp imod den højreorienterede Alan Garcìa-regering og støtte den revolutionære kamp i Latinamerika. Derfor, mød op til demonstration imod folkedrabet på den oprindelige befolkning, foran Perus ambassade tirsdag d. 16. juni, kl. 16.

Tid: Tirsdag d. 16. juni kl. 16.
Sted: Perus Konsulat i Danmark, Esplanaden 7, Kbh. K.

Arrangørerne er blandt andet: IWGIA, Internationalt Forum, Grupo Salvador Allende, Casa Latinoamericana, Rayuela, Tinku, Naturfolkenes Verden, NETLA, Tinku, LA-Net, Boliviansk Dansk Forening, m.fl.

Læs mere hos arrangørerne her

Se en analyse af situationen i Peru her (på engelsk): Peru: national strike against the Alan Garcia government

Se Hands Off Venezuelas internationale erklæring (på spansk): Perú: Masacre de indígenas en la Amazonia

Se desuden den peruvianske marxistiske avis El Militantes hjemmeside, udgivet af Fuerza de Izquierda Socialista her (på spansk)