Solidaritet med Irans arbejdere: demonstration og møde


De Iranske arbejderes solidaritetsnetværk



1 minut

Se også invitationen i pdf-format

Ahmedinejads støtte smuldrer i Iran. Klassekampen ryster Iran, og arbejderne er ved at genfinde deres revolutionære traditioner fra 1979. Efter årtier ved magten ses mullaherne som korrupte og undertrykkende. Ungdommen er i åbent oprør.

For nylig har der været store strejker. Samtidig forsøger regimet at slå hårdt ned på aktive arbejdere og unge. For eksempel blev over 70 studerende på Amir Kabir-universitetet arresteret for nylig.
For at bygge solidaritet med de iranske arbejderes kamp imod fundamentalisme og kapitalisme inviterer de iranske arbejderes solidaritetsnetværk (IWSN) til:

  • Demonstration foran Irans ambassade, Svanemøllevej 48, Hellerup, onsdag den 11. marts klokken 16.30.

  • Åbent møde onsdag den 11. marts klokken 18.30 på Degnestavnen 19, st. tv., København NV.

På mødet vil der være oplæg og debat om perspektiverne for udviklingen i Iran 30 år efter arbejdernes revolution og mullahernes kontrarevolution.

Protesten vil blive afholdt som en del af en international kampagne, der sætter fokus på de økonomiske vanskeligheder og den generelle mangel på rettigheder, som millioner af iranere lever under. Navnlig er der hvert år omkring den 21. marts – omkring det iranske nytår – mange strejker og protester for at få udbetalt manglende lønninger og nytårsbonusser.

Vi kræver løsladelse af fire politiske fanger i Iran for at sætte fokus på det store antal kvinder, fagligt aktive og nationale mindretal, der sidder i fængsel. Se mere her.