Kampagnen godt modtaget i Venezuela




2 minutter

I forbindelse med deres støtte til kampagnen blev en række marxister for nyligt inviteret til Venezuela af Præsident Chavez. Alan Woods, som er mangeårigt aktiv i klassekampen, og som bl.a. er forfatter til flere bøger, blandt andet om marxisme og moderne videnskab. Derudover er han redaktør for den britiske avis Socialist Appeal og internetsiden In Defence Of Marxism (www.marxist.com)
Manzoor Ahmed, som sidder i Pakistans parlament for PPP og har været aktiv i kampen mod flere diktaturer og for socialisme. Han er også redaktør for tidsskriftet Asian Marxist Review, The Struggle og leder af kampagnen til forsvar for de pakistanske fagforeninger.
Samt generalsekretæren for de spanske studerendes fagforening, Sindicato d’Estudientes. Sindicato har igennem tiderne arrangeret kæmpe demonstrationer for studerende blandt andet imod Irak krigen.
I forbindelse med deres besøg i Venezuela var de med til flere møder og diskussioner om Venezuelas fremtid. Det spørgsmål arbejderne i Venezuela står overfor er hvad de næste skridt er; om man tage revolutionen videre imod socialisme.
Til et møde i TRABUCO (der er en sammenslutning af arbejdere der støtter revolutionen), understregede Alan Woods følgende: at man må bevæbne arbejderklassen, så de bliver i stand til at slå endnu et kupforsøg ned. Og at man må opbygge et revolutionært masseparti/organisation på et marxistisk grundlag.

Derudover understregede han, at man ikke måtte tro, at kontrarevolutionen var død, bare fordi de var blevet slået en gang. Og han påpegede, at man måtte slippe af med de reformistiske tendenser, der holder revolutionen tilbage, og i stedet sætte gang i et program med ekspropriationer af de store nationale firmaer, der var med til at organisere kupforsøget.

Talen blev godt modtaget og i modsætning til de folk, der siger at Venezuela må være venezuelanernes egen sag, så vil arbejderne og aktivisterne meget gerne høre hvilke forslag, andre har til, hvordan man kan forsvare og udbygge revolutionen.