Søndag d. 3 december afholdes der præsidentvalg i Venezuela. Der er ingen tvivl om, at den nuværende præsident Hugo Chavez vinder valget. Chavez har stået i spidsen for en række populære reformer og stået op imod den amerikanske imperialisme. Chavez står til omkring 60 procent af stemmerne, mod oppositionens kandidat Rosales’ ca. 20 procent.

Men samtidig er der heller ingen tvivl om at oppositionen i Venezuela og imperialismen med amerikanerne i spidsen, ønsker Chavez hen hvor peberet gror. Der er således mulighed for, at de vil foretage sig forskellige ting, for at ødelægge valget. Det kan være alt fra at hævde valgfusk til kupforsøg.

I den anledning afholdt Hands Off Venezuela, Danmark et opstartsmøde torsdag aften i Blågårdens medborgerhus på Nørrebro.

Her var oplæg om den venezuelanske revolution og ikke mindst valget. Derudover blev der planlagt en række initiativer til støtte for det venezuelanske folks ret til selv at bestemme deres fremtid, imod angreb fra den herskende klasse og imperialismen.

Fredag afleveres et brev til den venezuelanske ambassadør i Danmark, der udtrykker støtte til genvalget af Chavez, og modstand mod ethvert forsøg fra oppositionen på manøvrer. Læs brevet her.

Derudover arrangeres der en større manifestation mandag d. 4 december foran den venezuelanske ambassade. Manifestationens formål er enten at protestere mod oppositionens manøvrer, eller forhåbentlig at afskrække dem fra at foretage nogle.

Manifestationerne i Danmark er en del af en bølge af manifestationer verden over.

Alle er velkomne til at deltage.

Der er ingen tvivl om, at valget søndag vil markere et vendepunkt i den bolivariske (venezuelanske) revolution. Efter valget vil masserne kræve, at der tages afgørende skridt for at sikre revolutionen mod kontrarevolutionen. Samtidig er oppositionen og imperialisterne udmærket klar over, at de snart må handle, hvis ikke de skal miste enhver mulighed for at stoppe revolutionen. Derfor er der lagt op til afgørende begivenheder i den kommende tid. Den internationale solidaritet med den venezuelanske revolution kan være afgørende.

Vi opfordrer derfor alle til at møde op mandag, og til at gå med i Hands Off Venezuela. Vi vil også fremover arrangere en række initiativer til støtte for revolutionen.

Følg med her:
- Den internationale Hands Off Venzuela-side
- Den danske Hands Off Venzuela-side
- De arbejderbesatte fabrikkers bevægelse (på spansk)
- Blog om valget i Venezuela

Adressen på den venezuelanske ambassade: Tolbodgade 31, 1253 København K, manifestation mandag d. 4. december klokken 16.00.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.