I starten af december er der valg i Venezuela. Dette er en skillevej for den venezuelanske revolution. Den danske sektion af Hands off Venezuela inviterer i denne anledning til et offentligt møde med oplæg og diskussion om den aktuelle situation i Venezuela og hvad perspektivet for revolutionen videre er.

Tid og sted:
Torsdag den 30/11 kl. 19
Medborgerhuset i Blågården
3. sal Lokale 301

Kontakt: Rasmus 28 94 75 82.
(Se flyer)
Læs mere på www.handsoffvenezuela.dk

Dette er ligeledes en invitation til, at være med til, at starte en større kampagne op i begyndelsen af 2007.




Hands off Venezuela - Gå med i kampen
En revolutionær bølge går over Latin Amerika. Mest voldsomt går det for sig i for sig i Venezuela. Almindelige mænd og kvinder har kastet åget af deres nakke, og præsident Chavez har gennemført en række såkaldte missionés, der bl.a. har gjort op med den udbredte analfabetisme og givet alle adgang til god og gratis lægehjælp.

Men det venezuelanske borgerskab og den amerikanske imperialisme er ikke tilfredse med begivenhedernes gang. Hadet mod den venezuelanske revolution kulminerede foreløbigt i 2002, da en gruppe reaktionære officerer, støttet af Bush og co., forsøgte at gennemføre et kupforsøg mod den valgte præsident Hugo Chavez. Derfor startede den Internationale Marxistiske Tendens den nu verdensomspændende Hands off Venezuela kampagne.

Den 3. december i år er der igen præsidentvalg i Venezuela. Det er sikkert, at oppositionen i Venezuela og imperialisterne samt de borgerlige medier vil forsøge at angribe Chavez og den bolivariske revolution

I den anledning starter kampagnen nu for alvor op i Danmark. Torsdag den 30/11 kl. 19 vil der i Medborgerhuset i Blågården, 3. sal Lokale 301, offentligt møde med oplæg og diskussion om den aktuelle situation i Venezuela og hvad perspektivet for revolutionen videre er. Dette er ligeledes en invitation til, at være med til, at starte en større kampagne op i begyndelsen af 2007.

Hands off Venezuela findes i mange lande verden over. Blandt andet i England, Pakistan, Italien, Spanien, USA, Østrig og mange flere. Kampagnen bygger på solidaritet med den bolivariske revolution, modstand imod imperialistisk intervention i Venezuela og kamp for den revolutionære bevægelses sammenkædning med fagbevægelsen i Venezuela.

I England har de store fagforbund været aktivt involveret i solidaritetskampagnen og der er blandt andet på flere kongresser for en række fagforeninger (bl.a. TUC – det britiske LO) vedtaget udtalelser, der forsvarer revolutionen, og der er skabt samarbejde med den venezuelanske fagforening UNT.

I Østrig har kampagnen ligeledes været yderst succesfuld. I maj afholdte den østrigske sektion af Hands off Venezuela et massemøde, hvor Hugo Charvez talte til 5000 begejstrede deltagere om revolution og socialisme. Bl.a. Alan Woods talte også til dette møde. Hugo Charvez har ved flere lejligheder personligt takket Hands off Venezuela for arbejdet med at forsvarer den bolivariske revolution.

I de borgerlige medier bliver sandhederne om Charvez og revolutionen i Venezuela fordrejet, og imperialisterne har de sidste mange år kørt en smædekampagne mod Charvez. Det er derfor vigtigt, at der verden over startes solidaritetskampagner i blandt andet fagforeninger til forsvar for den bolivariske revolution.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.