”Pædagogerne mangler opbakning” lyder det fra flere borgerlige aviser i dag. Men sandheden er en helt anden. Det viser avisernes egne tal, som de fordrejer på værst tænkelige måde, når de skriver det modsatte.

Der er opbakning til pædagogstrejken
Så kører de borgerlige medier for fuldskrue mod de strejkende pædagoger. ”Pædagogerne mangler opbakning” skrev Berlingske Tidende, TV-2 Nyheder og Politikken enstemmigt. Jyllands-Posten mandede sig op til at skrive: ”Flertal afviser mere i løn til pædagoger”.

Gang på gang har man i løbet af i dag hørt henvisninger til meningsmålingsinstituttet Gallups nyeste måling, som skulle bevise, at der næsten ingen støtte er til de strejkende pædagoger.

Lad os lige stoppe op. Hvis du var strejkende pædagog, hvad ville du så svare på følgende spørgsmål:
”Mener du, at de strejkende pædagoger bør have større lønstigninger, end folkeskolelærere, socialpædagoger og offentligt ansatte HK’ere allerede har takket ja til?”
De fleste ville nok sige, at alle offentligt ansatte bør have en højere løn – også andre selvom de ikke er gået i strejke. Men det var præcis dette spørgsmål, Gallup har stillet folk. Er det så underligt, at kun 21 procent svarer ”ja”, hvis ikke engang mange af de strejkende pædagoger ville svare det?

Det er manipulation af værste skuffe.

Når Gallup i stedet spørger:
”Hvor lang tid mener du, at pædagogerne bør have lov til at strejke, inden konflikten stoppes med et politisk indgreb?
Så svarer næsten halvdelen ”ubegrænset”, mens at der er stort flertal for en flere uges lang strejke. Men det er der selvfølgelig ikke nogen af de borgerlige aviser, som skriver noget om. Det viser nødvendigheden af, at arbejderklassen må have sine egne aviser og blade, som kan fortælle sandheden om klassekampen og tage arbejdernes standpunkt. I al beskedenhed prøver vi i Socialistisk Standpunkt at bidrage hertil med denne hjemmeside og vores avis.

Støt pædagogerne
Stop de borgerliges løgne


Se selv tallene i Berlingske Tidende.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.