På spidsen nr. 38 – Frisk frugt, fitness og fri forsikring


Joannes á Stycki



2 minutter

Sundhed er oppe i tiden. Man bør spise sundt og holde op med at ryge. Dette budskab kommer fra Folketinget. Som bekendt blev der for nylig vedtaget en ny rygelov i selv samme. Og fra erhvervslivet kommer det samme budskab.

Cheferne i Sonfon og Cybercity mener ifølge metroXpress 17/8 at medarbejderne bliver “sundere og gladere”, når de har frisk frugt og vand, samt fri fitness og forsikring. En medarbejder udtaler, at vedkommende er tilfreds. “Det er nemmere at spise sundt, når der er en kæmpe indbydende salatbar i kantinen”, som vedkommende siger. Dog mener vedkommende ikke, at man skal “tvinges” til at spise sundt. Og ledelsen har meldt, at man vil gå foran i at spise sundt.

Her på spidsen kan vi kun være enige i dette synspunkt. Hvordan kan man sige nej til en kæmpe salatbar? Og hvorfor brokke sig over en forsikring betalt af arbejdsgiverne? Det skal trods alt være et privilegium at gå på arbejde.

Det eneste, der undrer i den sammenhæng er, at det skulle være nødvendigt for ledelsen at gå foran i at spise sundt, droppe smøgerne osv. Så vidt vi var orienteret her på spidsen, har man altid spist sundt i ledelsen i erhvervslivet. De har aldrig været kendetegnet med usund livsstil, druk, grådighed efter fedtet kød, rygning osv.

Men der er nogen, der gerne vil fastholde den usunde livsstil. En sundhedscoach påpeger i metroXpress fra 17/8, at der altid vil komme nogen, f.eks. fagforeninger og vifte med de røde faner og ligefrem forhindre folk i at være sunde og kunne foretage et frit valg. Her på spidsen kan vi bare opfordre fagforeningsledelsen til at følge med tiden. De er jo kendt for ikke at kunne holde den slanke linie. Så herfra skal der bare lyde det enkle budskab om at gå på slankekur og droppe de røde seler til kæmpebukserne og sammen med dem de røde faner. Når man kan godkende at arbejdstempoet bør stige af hensyn til produktiviteten, bør man også kunne spise sundt og slanke sig. En sundere livsstil kunne jo føre til endnu større arbejdstempo – og det kan jo kun være til gavn for alle.