bannerRevolutionære Socialister og den Internationale Marxistiske Tendens (IMT) kæmper for en socialistisk revolution. Det kræver et socialistisk program for arbejdere og unge. Læs IMT's manifest for en uddybende forklaring af, hvad vi kæmper for.

Det kæmper vi for

Vi står for et nyt samfund – et socialistisk samfund – hvor alle vore ressourcer, fabrikker, jord og teknologi bruges til at opfylde flertallets behov og ikke til profitter for en håndfuld parasitiske milliardærer.

  • Vi kræver at alle kan leve et anstændigt liv, hvor alle har et godt arbejde, et komfortabelt hjem og en anstændig løn til sig selv og sin familie. Arbejdsløshed, hjemløshed og fattigdom, alt sammen skabt af kapitalismen, er en forbrydelse mod menneskeheden, i en tid med potentiale for overflod.
  • Vi kræver en førsteklasses, gratis uddannelse og en SU til at leve af til vores børn og unge, som er fremtiden. Vi kræver gratis sundhed af højeste kvalitet.
  • I stedet for at bortødsle vores velstand på krigseventyr og skattelettelser til landets rigeste, bør vi sænke pensionsalderen til 55 og give de ældre, hvad de behøver for at kunne leve et godt liv.
  • Afskaf arbejdsløshed ved at reducere arbejdsugen til 30 timer eller mindre, uden at sænke lønningerne. Det vil også give folk tid til at deltage i driften af industri og samfund, og til at nyde kunst, kultur og fritid til fulde.
  • Stillet overfor den kapitalistiske krises mareridt, står vi for afskaffelse af bankernes diktatur og ekspropriation af milliardærernes fåmandsvælde. Det kapitalistiske system (den såkaldte ”markedsøkonomi”), monarkiet, og andre feudale relikvier, bør kastes i historiens skraldespand.
  • Vi står for en socialistisk regering, der overtager de vigtigste dele af økonomien, de 200 største monopoler, banker og finansielle institutioner, som dominerer vores liv, uden kompensation, og sætter dem under demokratisk arbejderkontrol og ledelse. En socialistisk regering, der etablerer brede komiteer af arbejdere, studenter, pensionister, teknikere og andre, for at optegne en demokratisk socialistisk plan for produktionen, der kan opfylde samfundets behov og beskytte vores miljø. Vi vil tæmme den moderne videnskab og tekniks vidundere, så de ikke laster os som en byrde, som det er tilfældet under kapitalisme, men i stedet hæver vores levestandard og muliggøre ophævelsen af alle klasseskel.
  • Vi står for et socialistisk Danmark i føderation med Grønland og Færøerne, som en del af et Europas forenede socialistiske stater. Socialisme på verdensplan ville betyde reelt internationalt samarbejde og sætte en endegyldig stopper for elendighed, sult, sygdom, krig og etnisk/religiøse konflikter.
  • Dette er første skridt på vejen mod det stats- og klasseløse kommunistiske samfund, hvor alle med Marx’ ord: ”yder efter evne og nyder efter behov”.

”Livet er smukt. Må de fremtidige generationer rydde det for al ondskab, undertrykkelse og vold og nyde det til fulde.” (Leon Trotskij)

Dette vil ikke ske af sig selv – enhver arbejder, studerende, lærling, arbejdsløs, ung og gammel, må involvere sig i kampen for socialisme. Stå ikke på sidelinjen – der er brug for dig.

Hvis du er enig i disse mål, så gå med os!

Vores Perspektiv >>

Vores Historie >>

Gå med i IMT >>

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.