Kalender:
Marxistiske Studerende
Dato:
28.03.2019 16:30 - 18:00
Sted:

Beskrivelse

Find eventet her

Marxistiske Studerende inviterer til åbent møde under titlen: Hvor er arbejderklassen?

Arbejderklassen er helt central i marxistisk teori. I ‘Det Kommunistiske Manifest’ beskriver Marx og Engels arbejderklassen eller proletariatet som den eneste virkelig revolutionære klasse, der står over for borgerskabet. Altså at arbejderklassen grundet dens størrelse og rolle i produktionen er den eneste klasse, der gennem en revolution kan opnå socialisme.

Men arbejderklassen er et omdiskuteret begreb i dag. Findes den overhovedet i et land som Danmark, eller er den rykket til det globale syd? Er arbejderklassen i Danmark blevet borgerliggjort, så den har mistet sit revolutionære potentiale?

For os at se er arbejderklassen (også i Danmark) utrolig vigtig at forholde sig til, hvis man som os ønsker at ændre dette samfund grundlæggende. Den er nøglen til at løse problemer som klimakrisen, ulighed og de økonomiske kriser, man ser med jævne mellemrum.

Kom til åbent møde med Marxistiske Studerende, hvor vi diskuterer, hvor arbejderklassen er henne, og du kan høre mere om at blive aktiv i Marxistiske Studerende og Revolutionære Socialister og kæmpe for socialisme.

Der behøves ingen forhåndsviden for at deltage, og man er også velkommen, hvis man ikke er studerende eller bare er interesseret i emnet.

Mødet vil blive indledt af et oplæg, hvorefter der er rig mulighed for spørgsmål og kommentarer.

---------
Mødet afholdes i 'Katten', lokale 16.0.50 på CSS. Vi poster et kort på dagen.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.